Hoek put moed uit doelpunt vlak voor rust en boekt moeizame zege

Hoek moest er hard voor werken, maar heeft een belangrijke zege geboekt in de Derde Divisie. Op bezoek bij Ter Leede uit Sassenheim kwam de ploeg van Lorenzo Staelens vroeg op achterstand, maar dankzij treffers van Alexander Embrechts, Mohammad Jabar Zada en Ruben de Jager draaiden de Zeeuws-Vlamingen de stand om. Hoek slikte in de slotfase nog een tegengoal, maar won met 2-3.
voetbal Hoek Alexander Embrechts
Alexander Embrechts opende de score voor Hoek © Orange Pictures
Ter Leede begon beter aan de wedstrijd en nam na twaalf minuten de leiding. Bart van der Weijden kreeg de bal van links aangespeeld en knalde de bal langs Hoek-doelman Jordi De Jonghe. De eerste helft verliep stroef en slordig, en beide ploegen hadden moeite met het creëren van kansen. De gelijkmaker viel dan ook uit het niets. Hoek nam een vrije trap die door De Jager voor de voeten van Embrechts werd gekopt. Die twijfelde niet en schoot op slag van rust binnen.

Sterker Hoek

De tweede helft was zes minuten oud toen Hoek op voorsprong kwam. Jabar Zada kopte een corner binnen en vanaf dat moment kregen de bezoekers meer controle over de wedstrijd. De Jager deed ook zelf een duit in het zakje. Hij was eindstation van een fraaie combinatie tussen Jabar Zada en Rik Impens en kon van dichtbij intikken.
De voorsprong leek riant, maar de slotfase werd onverwacht spannend. Melvin van Stijn maakte tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer en daarna moest De Jonghe nog een paar keer redding brengen. Daarmee werd de zege over de streep getrokken. Hoek passeert Barendrecht in de stand en staat nu vijfde. Sportlust'46 en Excelsior'31 zijn binnen bereik, waardoor de strijd om de derde plaats open ligt.

Scoreverloop

1-0 Bart van der Weijden (12)
1-1 Alexander Embrechts (45)
1-2 Mohammad Jabar Zada (51)
1-3 Ruben de Jager (73)
2-3 Melvin van Stijn (81)

Opstelling Hoek

Jordi De Jonghe, Seppe Vereecke (Jair Oosterlen/64), Alexander Embrechts, Gertjan Martens, Karim Bannani, Mohammad Jabar Zada (Jahrdell Constansia/81), Istvan Bakx, Rik Impens, Erwin Franse (Roycel James/81), Ruben de Jager (Steve Schalkwijk/77), Giovanni Delannoy