Studentenprotest Middelburg kansloos: 'Het wordt meer een afscheidsfeestje'

Middelburgse studenten protesteren aanstaande woensdag tegen de bouw van flats en woningen in het centrum van de stad. Volgens de studenten is de voormalige bouwput een van de weinige groene plekken waar mensen van de buitenlucht kunnen genieten. Wethouder Johan Aalberts is het daar niet mee eens.
Bouwput Middelburg
Bouwput Middelburg © Omroep Zeeland
"Er zijn genoeg groene plekken in de stad", zegt Aalberts. "Stadspark Molenwater is vlakbij, en anders ga je naar de bolwerken. Daar is ook voldoende ruimte." Aalberts wil niet van een protest spreken. "Het is meer een afscheidsfeestje. Iedereen wist dat dit een tijdelijke oplossing was voor de bouwput. Er komt hier een prachtige woonvoorziening."

Woningen voor iedereen

Op de plek van de voormalige bouwput komen luxe woningen. De studenten vinden dat dit niet de oplossing is voor het woningtekort in de stad. Ook dat wordt door wethouder Aalberts bestreden: "Er komen verschillende appartementen en woningen, in diverse prijsklassen. Iedereen kijkt alleen maar naar de prijs van het duurste penthouse. Natuurlijk is het zo dat deze woningen niet door studenten betaald kunnen worden, maar voor hen zijn er genoeg andere woonvoorzieningen."
Het protest is morgenmiddag, van 14.00 tot 18.00 uur. Tijdens het protest is er onder meer live muziek en zijn er allerlei activiteiten.