Hiermee wil Zomerzorg zorgstudenten naar Zeeland lokken

Een vakantiebaan inclusief zon, zee, strand én gratis accommodatie. De ouderenzorg hoopt zorgstudenten deze zomer naar Zeeland te lokken met dat aanbod. Project Zomerzorg moet het vaste personeel in de ouderenzorg ontlasten en biedt studenten de kans om werkervaring op te doen. Een win-winsituatie, volgens Tamar Duivewaarde van Viazorg, de Zeeuwse netwerkorganisatie voor zorg en welzijn.
Project Zomerzorg van Viazorg en andere Zeeuwse zorgorganisaties
Met het project Zomerzorg hopen Zeeuwse zorgorganisaties in de zomervakantie zorgstudenten naar Zeeland te lokken. © Omroep Zeeland
Zeven zorgorganisaties, waaronder Allévo, ZorgSaam en Ter Weel, werken mee aan het project. "We bieden studenten die een opleiding doen in de zorg een vakantiebaantje aan in Zeeland. Daarbij zorgen we ook voor huisvesting. Ze moeten minimaal 24 uur per week aan het werk en daarnaast houden ze tijd over om te genieten van de zee, het strand en al het andere moois wat Zeeland te bieden heeft", legt Tamar Duivewaarde uit.

Personeelstekorten tegengaan

De studenten zijn hard nodig, want de zorg heeft volgens Duivewaarde veel personeelstekorten. "Voornamelijk in de ouderenzorg. Iedereen heeft natuurlijk ontzettend hard gewerkt de afgelopen jaren met corona. Dus onze medewerkers zijn echt toe aan vakantie. Alle hulp die we in de zomer extra kunnen krijgen van de studenten is van harte welkom."
bewegingsruimte ouderenzorg
De ouderenzorg kampt met een personeelstekort © Omroep Zeeland
De zorgorganisaties hopen dan ook dat het project slaagt. "Het zou mooi zijn als we bij elke zorgorganisatie twee studenten kunnen plaatsen. We hebben zeven deelnemende organisaties, dus dat betekent veertien studenten. Daar gaan we voor." Meer dan die veertien studenten zijn ook welkom.

Waar studenten aan moeten voldoen

Geïnteresseerde studenten moeten minimaal in het tweede jaar van een mbo-opleiding zitten die gericht is op de zorg. Werkervaring is niet per se nodig. De studenten kunnen zich al opgeven vanaf een beschikbaarheid van twee aaneengesloten weken. Ze moeten zich vóór 1 juli aanmelden via de website zomerzorgzeeland.nl.