Kampioenschap Poetry Slam: 'Een poëzie-battle is het meest fantastische wat er is'

Volgende maand doet Suzanne Krijger mee aan het Open Zeeuws Kampioenschap Poetry Slam. Samen met organisator Hans Dekker praat ze in ons radioprogramma De Zeeuwse Kamer over poëzie.
poëzieweek 2022
Een gedicht © Omroep Zeeland
Ze vinden het lastig om uit te leggen wat poëzie precies is. "Je kunt er alle kanten mee op", zegt Hans Dekker. "Er zijn wel regeltjes, maar daar kan je heel los mee omgaan." Suzanne Krijger krijgt de vraag weleens of ze zich dichter of poëet voelt. "De meeste mensen omschrijven me als woordartiest. Dat is voor mijn gevoel iets anders dan een dichter. Bij een dichter ligt de nadruk meer op de beeldspraak en poëzie, voor rapartiesten weer meer op de melodie. Ik zit daar een beetje tussenin."

Zeeuws Kampioenschap

Krijger is volgende maand, op 13 mei, een van de deelnemers aan het Open Zeeuws Kampioenschap Poetry Slam. Organisator Hans Dekker: "Tijdens een Poetry Slam dragen de deelnemers voor uit eigen werk. Er zijn drie rondes. Een jury en het publiek stemmen over de kwaliteit. Uiteindelijk blijven er twee finalisten over."
De finalisten gaan de strijd met elkaar aan in een battle. "Dat is een van de meest fantastische dingen die er zijn", zegt Suzanne Krijger. "In zeven minuten gaat het heen en weer. Je kunt teksten voorbereiden, maar het ook op improvisatie laten aankomen. En dan maar kijken wat de ander je geeft."
Het Open Zeeuws Kampioenschap is op vrijdag 13 mei. Er zijn nog drie plaatsen beschikbaar.
Hieronder kun je de complete uitzending beluisteren:
De Zeeuwse Kamer over poëzie