Stem nu voor de Zeeuwse Top 40 van 2022

Wat zijn dit jaar de veertig populairste nummers uit de provincie? En welk nummer eindigt dit jaar op nummer één? Vanaf nu kun je stemmen voor de Zeeuwse Top 40 van 2022.
Stem voor de Zeeuwse Top 40 van 2022
Elsa van Hermon en Stefan Daane presenteren de Zeeuwse Top 40 © Omroep Zeeland
De stemperiode werd vanmiddag geopend in het radioprogramma de Zeeuwse Kamer. Presentatoren Elsa van Hermon en Stefan Daane schoven aan in de studio om vooruit te blikken op de zestiende editie van de muzieklijst.
DJ Vindictiv uit Middelburg maakte dit jaar een mini mix: hij verwerkte verschillende nummers van Zeeuwse bodem in één aaneengesloten track. Op het moment dat zijn mashup op de radio klonk, werden de stembussen geopend.
Zeeuwse Top 40 mix 2022
Dit jaar staan er zo'n 200 nummers van Zeeuwse bodem op de stemlijst.

Wie volgt Danny Vera op?

Vorig jaar wist Danny Vera voor het derde jaar op rij de nummer 1-positie te bemachtigen met zijn hit Roller Coaster, gevolgd door Aan de Kust van BLØF en Oceaan van Racoon. De hoogste nieuwe binnenkomer was ook voor Danny Vera: Pressure Makes Diamonds stond op 6.

BLØF vaakst op 1

De Zeeuwse Top 40 wordt uitgezonden op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei van 08.00 tot 12.00 uur. Wie dan bovenaan staat is de grote vraag. De afgelopen jaren lukte het BLØF het vaakst de lijst aan te voeren: zeven keer met Aan De Kust en één keer met Zoutelande. Drie keer stond Oceaan van Racoon bovenaan en één keer was de koppositie voor Surrender met Meriete.
Stemmen voor de Zeeuwse Top 40 kan tot vrijdag 20 mei 19.00 uur. Door te stemmen maak je kans op een rondvlucht voor twee personen boven Zeeland.
Ben je er nog niet over uit? Luister de meeste nummers in deze afspeellijst op Spotify.