Dames van ZVV Middelburg gaan naar eredivisie: 'We gaan er alles voor doen'

Ze hebben nog maar één seizoen meegedraaid in de zaalvoetbalcompetitie, maar toch mag het vrouwenteam van ZVV Middelburg nu al doorstromen naar de eredivisie. Daarmee is het, op de mannen van Groene Ster na, de enige Zeeuwse zaalvoetbalploeg die op het hoogste niveau van Nederland speelt.
Damesteam van ZVV Middelburg gaat naar eredivisie: 'We gaan er alles voor doen'
ZVV Middelburg is een jonge club. Na een aanloop van recreatief voetbal, richtte Mahyar Emamjomeh de vereniging in mei 2020 op samen met zijn broers Arash en Omid. In oktober vorig jaar speelde het vrouwenteam de eerste competitiewedstrijd. Omdat een aantal andere teams na het huidige seizoen uit de eredivisie moeten stappen, krijgt het jonge damesteam de kans om toe te treden tot dat niveau.

'Liever kwalificaties gespeeld'

"Maar liever hadden we de kwalificaties gespeeld", zegt trainer Ruben Verhoev. "Dit is een vrij ticket, maar we hadden liever laten zien wat we waard zijn Ik denk dat we toch wel hadden gewonnen, namelijk." De dames gaan er in ieder geval vol voor. "Ik denk dat we heel blij moeten zijn dat we deze kans krijgen", zegt speelster Nina de Putter (18). "En dat we daar alles voor moeten doen."
ZVV Middelburg eredivisie
De dames van ZVV Middelburg hebben zin om in de eredivisie te gaan spelen © Omroep Zeeland
"We hebben er echt heel veel zin in", zegt Elisha Hofman (18). "We zullen denk ik niet gaan meespelen in de top, maar we kunnen wel een goeie indruk laten zien." Wat het team zo sterk maakt, volgens haar? "We zijn heel hecht. De meesten van ons spelen al heel lang samen en we zien elkaar ook buitenom de voetbal. We zijn eigenlijk gewoon een vriendinnengroep. En daarom zijn we ook echt een team."

Trainen en diploma's halen

De komende maanden staat voor de dames in het teken van de voorbereidingen. Dat betekent trainen, trainen, trainen. "Nu wordt het echt serieus, dat hebben de meiden ook door", zegt Verhoev. Maar ook de technische staf moet aan de bak, legt hij uit: "Wij moeten een diploma halen, dat moet voor de eredivisie. Dus het is allemaal een stukje professioneler. Het kost een hoop tijd, maar we vinden het leuk om te doen."
ZVV Middelburg zaalvoetbal eredivisie
Afbeelding ter illustratie © Omroep Zeeland
Begin september moeten de dames en hun staf laten zien wat ze waard zijn. Er wordt in ieder geval naar uit gekeken. Verhoev: "Deze meiden hebben de ambitie om zo hoog mogelijk te voetballen, dus ik denk dat ik bij hen alleen maar plezier ga zien. En ik denk dat dat voor de vereniging ook het mooiste is."
Voetballer Nina de Putter en trainer Ruben Verhoev over ZVV Middelburg