WW'ers nu voor meer dan de helft 50-plussers

Zeeuwen met een WW-uitkering zijn inmiddels voor meer dan de helft, namelijk 51 procent, 50-plussers. Hun aandeel was een jaar geleden nog beperkt tot 45 procent. Dat blijkt uit de cijfers over maart van uitkeringsinstantie UWV.
Kantoor van UWV
Afbeelding ter illustratie © ANP
De kaartenbak van het UWV is steeds verder aan het vergrijzen. De oorzaak is dat jongere werklozen op dit moment snel aan een baan kunnen worden geholpen, maar bij ouderen gaat dat langzamer.

Jongeren 13 procent minder

Het aantal WW'ers tot 27 jaar daalde in maart ten opzichte van een maand eerder met dertien procent, de groep 27- tot 50-jarigen slonk in één maand met vijf procent. De aantallen in de leeftijdscategorie erboven namen met slechts drie procent af.
boer, land, landbouw, trekker
Meer werk in de Zeeuwse landbouw © Astrid Wiessner-Hoog
De totale afname van het aantal WW-uitkeringen in Zeeland was in maart groter dan in de rest van Nederland. Er werd met name naar personeel gevraagd in de landbouw, in de schoonmaak en in de horeca.

Per gemeente

Vlissingers hebben in verhouding tot het inwonertal de meeste WW-uitkeringen, Kapellenaren de minste. Maar overal in onze provincie is sprake van een sterke afname van het aantal uitkeringen.