Genieten van boomgaarden in bloei tijdens de bloesemwandeling in Kapelle

Eindelijk kon het weer: een wandeltocht langs boomgaarden met kersen, appels en peren georganiseerd door het Fruitteeltmuseum in Kapelle. Dat was voor de vijftig deelnemers genieten van het voorjaar en de verschillende soorten bloesems. De fietstocht onder begeleiding van een gids begin april kon vanwege onzekere weer niet doorgaan, vandaag dus de herkansing.
Bloesemwandeling Kapelle: genieten van boomgaarden in bloei
Wandelen door boomgaarden waar je normaal gesproken niet kunt komen, dat maakt deze bloesemtocht zo bijzonder volgens gids Jaap Smit. "Het is allemaal privéterrein natuurlijk. Maar wij hebben speciaal toestemming van de fruittelers om door de boomgaarden te lopen. Uniek."
De bloesems staan er buitengewoon goed bij volgens de vrijwillige gids. "Het valt op dat vooral de appels ontzettend mooi bloeien. De peertjes zijn al aan het groeien, dus daar is minder bloesem te zien. Als de blauwe hemel een beetje meewerkt lijkt het een mooie oogst te worden dit jaar."
Het is geluk dat de tocht weer een keer door kan gaan. Eerst gooide corona roet in het eten. En twee weken geleden kon de bloesem fietstocht niet doorgaan vanwege het weer. "Daarom zijn we nu extra blij. Het is fijn om te laten zien hoe mooi de fruitteelt is."
Deze twee zussen genieten volop van de omgeving en elkaar
Deze twee Zeeuwse zussen genieten volop van de omgeving en elkaar © Omroep Zeeland
De twee zussen Isabelle en Sasja, uit Kapelle en Terneuzen, genieten met volle teugen. Ze ondernemen vaker dingen samen. Zo liepen ze vorig jaar nog de Kustmarathon. Dit is de eerste tocht in het nieuwe jaar en gaan meteen voor de langste afstand van 14 kilometer.
"Tot nu toe hebben we niet heel veel bloesem gezien omdat de peertjes al zijn uitgebloeid. Maar het is sowieso een mooie omgeving en het is gezellig om samen te lopen en bij te kletsen. Die bloesem komt straks nog wel."
Voor mensen die geïnteresseerd zijn: de boomgaarden zijn privé en dus na vandaag weer afgesloten. Maar op de website van het Fruitteelt museum staan routes die vrij toegankelijk zijn om zo toch nog te genieten van de bloesem.