Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 23 april

Een slechte dag voor de Zeeuwse koplopers in de 3e klassen. In 3A ging Zeelandia Middelburg onderuit tegen VCK, in 3B verloor WHS van Duiveland. Voor de hoogst spelende Zeeuwse clubs waren er wisselende resultaten; GOES won in een spektakelstuk en Hoek ging onderuit tegen de hekkensluiter. Dit zijn de uitslagen van het amateurvoetbal van zaterdag 23 april.
Voetbal Zeelandia Middelburg VCK
Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 23 april © Peter Veerhoek

Derde Divisie A

Het venijn zat bij VVOG - GOES duidelijk in de staart. In de laatste tien minuten vielen drie doelpunten. Invaller Sylvio Hage maakte 2-3, de thuisploeg kwam snel weer op gelijke hoogte en Jelle Klap maakte in blessuretijd de winnende: 3-4. Hoek verslikte zich op eigen veld in hekkensluiter DOVO en verloor met 2-3. De doelpunten van Hoek kwamen op naam van Giovanni Delannoy en Ruben de Jager.

1e klasse B

Kloetinge verstevigde de koppositie na een zwaarbevochten overwinning op concurrent Nieuwenhoorn. Dano Lourens werd matchwinner, de spits maakte voor rust de enige treffer. Terneuzense Boys speelde met 1-1 gelijk tegen Heinenoord. De enige Zeeuws-Vlaamse treffer kwam op naam van Glenn Michielsen.

2e klasse E

Koploper Oostkapelle/Domburg maakte geen fout. Roy van Ham zette FC Axel nog brutaal op een 0-1 voorsprong, maar via twee doelpunten van Pepijn Struijk, twee van Bas van der Wel een eentje van Sjoerd Verhulst werd het 5-1.
Bij Yerseke - Bruse Boys (5-0) en SSV'65 - Walcheren (3-3) was de eindstand bij rust al bereikt. Guus de Leeuw scoorde drie keer voor Yerseke, Xander van der Poel en Eys Murre maakten nog binnen het halfuur de andere twee treffers. Bij SSV'65-Walcheren wisselde het scoreverloop het eerste halfuur achter elkaar door. SSV'65 kwam op 1-0, Walcheren op 1-2 en de thuisploeg weer op 3-2. Na de 3-3 in de 33e minuut werd er niet meer gescoord.

3e klasse A

Koploper Zeelandia Middelburg ging thuis met 1-3 onderuit tegen VCK. De bezoekers namen binnen een kwartier een 0-2 voorsprong via Timo Harinck en Pieter Hage, Jorn Soethout deed nog voor rust wat terug. Diep in de tweede helft besliste Jesper Harinck de wedstrijd.
Daarmee nadert VCK de koploper tot op drie punten. Luctor Heinkenszand kwam op twee punten van Zeelandia Middelburg. De winnende goal tegen De Noormannen viel pas in de 90e minuut en kwam op naam van Barry Olierhoek.
GPC Vlissingen haalde uit tegen GOES. Anwar Zhgoudi maakte de eerste drie treffers voor GPC en verdiende de strafschop waaruit de 4-1 werd gemaakt. Boban Martinovic tekende voor de vijfde Vlissingse goal.
De wedstrijd tussen Zaamslag en Nieuwdorp werd na ruim een halfuur spelen gestaakt, vanwege een blessure bij de scheidsrechter. Stand op dat moment was nog 0-0.

3e klasse B

Opnieuw een nederlaag voor koploper WHS, dit keer op bezoek bij laagvlieger Duiveland. Robert de Bruine en Wouter de Jonge hadden de thuisploeg op een 2-0 voorsprong gezet, Machiel den Engelsman scoorde tegen.
WHS blijft ondanks de nederlaag met een ruime voorsprong aan de leiding, voor Duiveland waren het in de strijd tegen degradatie belangrijke punten. Krabbendijke won door onder andere twee goals van Machiel Lindhout de degradatiekraker tegen SEOLTO met 4-1.

4e klasse A

VC Vlissingen boekte een overwinning op hekkensluiter Cadzand en verstevigde daarmee de koppositie. Karim Boughaba scoorde twee keer, Hoessein Bouzambou bepaalde nog voor rust de eindstand op 3-0. MZVC won de Middelburgse derby tegen Jong Ambon met duidelijke cijfers. Via twee doelpunten van Patrick Joossens en een treffer van Dominique Cepero werd het 3-0.

4e klasse B

Van de clubs in het linkerrijtje won alleen Smerdiek niet, dat met 2-4 onderuit ging tegen directe concurrent WIK'57. Colijnsplaatse Boys boekte een spectaculaire 7-2 overwinning op Hansweertse Boys. Koen van Os was met drie treffers belangrijk, Lars Siereveld maakte er twee voor Colijnsplaatse Boys. Koploper Kruiningen won in eigen huis van Rillandia, ook nummer twee SKNWK maakte geen fout op bezoek bij Brouwershaven. Jarno van Nieuwenhuize scoorde twee keer.

Vrouwen - 3e klasse G

Een duidelijke overwinning voor MZC'11, dat Noordeloos met 5-0 versloeg. WVV'20 verloor met 2-1 bij VVAC en DKS'17/FC Axel speelde met 3-3 gelijk bij LRC.