Uitslagen amateurvoetbal zondag 24 april

De Zeeuws-Vlaamse derby in de 3e klasse A tussen HVV'24 en Clinge leek geen winnaar te krijgen, maar vlak voor tijd trok de ploeg uit Hulst toch nog aan het langste eind. In de 4e klasse A maakten Hontenisse en RIA Westdorpe geen fout, waardoor de titelstrijd onverminderd spannend blijft. Dit zijn de uitslagen van het amateurvoetbal van zondag 24 april.
uitslagen voetbal
Uitslagen amateurvoetbal zondag 24 april © Omroep Zeeland

3e klasse A

Via Thomas Leegwater (Clinge) en Jasper Sponselee (HVV'24) was het in de Zeeuws-Vlaamse derby halverwege 1-1. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, maar vlak voor tijd besliste Joost Boogaard de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. Door de overwinning nadert HVV'24 nummer twee Groen Wit tot op één punt. Terneuzen kon koploper Victoria'03 geen pootje lichten (2-0), waardoor de achterstand van HVV'24 op de Brabantse ploeg zes punten blijft.
Onderin haalde STEEN uit tegen hekkensluiter Sprundel. Door onder andere twee doelpunten van Marvin de Beule en Jens Pierssens werd het 6-1. Daarmee verkleinde STEEN het gat naar de veilige elfde plek van Philippine tot vijf punten. Die ploeg speelde met 2-2 gelijk tegen Zundert. Yannick Vanhijfte (penalty) en Joey Walhout tekenden voor de doelpunten. Het duel eindigde met tien tegen tien. Namens Philippine kreeg Jari de Jonge tien minuten voor tijd rood.

4e klasse A

De top vier maakte geen fout in de 4e klasse A. Koploper Hontenisse won door een doelpunt in de 50e minuut van Dennis Malcontent met 1-0 van Groede. Achtervolger RIA W won met 4-1 van IJzendijke. Tolunay Sahin was de grote man bij RIA, hij maakte alle vier de doelpunten voor zijn ploeg.
Breskens won met 0-3 bij Graauw, Sluis met dezelfde cijfers thuis van Hulsterloo. Voor Sluis maakte Marnick Missiaen twee doelpunten.

1e klasse D vrouwen

Een kansloze nederlaag voor de dames van Hontenisse. Bij FC Kunde in Nijmegen werd het 6-0. Daardoor wipt die ploeg over Hontenisse heen in de stand.