Dit weekend: 800 kilometer lopen voor het goede doel en Suikerfeest

Het was een feestelijke week. 102 Zeeuwen kregen een koninklijke onderscheiding en we vierden de 55e verjaardag van koning Willem-Alexander. Maar ook dit weekend is er nog genoeg te doen. Zo gaat Sjaan 800 kilometer lopen voor onderzoek naar alzheimer en is het Suikerfeest.
Weekend vooruitblik 30-04-2022
Dit weekend: 800 kilometer lopen voor goede doel en Suikerfeest © Omroep Zeeland

Lopen voor het goede doel

Ouderenmedewerker Sjaan Dankaart uit Oostburg is nét met pensioen. Maar stilzitten, ho maar. Zij gaat deze week namelijk samen met haar man Peter 800 kilometer lopen voor het goede doel. Sjaan wil geld inzamelen voor onderzoek naar alzheimer. "Ik heb in mijn werk gezien welk leed er is omdat er nog altijd geen medicijn tegen is."
Sjaan gaat 800 kilometer lopen voor het goede doel
Sjaan en Peter Dankaart gaan 800 kilometer lopen voor het goede doel © ZorgSaam
De Timmerfabriek in Vlissingen wordt dit weekend geopend. De voormalige fabriek is omgetoverd tot een viersterrenhotel. Op 14 mei is er een open dag dan kunnen alle geïnteresseerden een rondleiding krijgen door de vernieuwde Timmerfabriek.

Suikerfeest

Een maand geleden begon voor veel moslims de ramadan. Tijdens de vastenmaand mogen ze overdag niet eten of drinken. Morgen wordt het einde van de ramadan gevierd met het Suikerfeest. Daarbij worden er veel hapjes en lekkernijen gemaakt om te vieren dat de vastenmaand voorbij is.
Het einde van de ramadan wordt gevierd met het Suikerfeest
Het einde van de ramadan wordt gevierd met het Suikerfeest © ANP

Evenementen

Sinds de coronamaatregelen voor een groot deel zijn opgeheven, worden er steeds meer activiteiten georganiseerd. Zo kun je vandaag nog naar de Rommelroute in Heinkenszand. Ook is het Mostly Modern Festival in Middelburg in volle gang. In de Zeeuwse Concertzaal voeren professionele musici werken uit van zes aanstormde componisten van over de hele wereld.
Zeeuwse Concertzaal
Zeeuwse Concertzaal © Stichting Kamermuziek Zeeland

Het weer

Het blijft overwegend droog met eerst veel (stapel)wolken, maar vanmiddag ook geregeld zon. Het wordt fris met een maximumtemperatuur rond 13 graden, bij een matige en vlak aan zee soms vrij krachtige noordelijke wind. Morgen en de eerste dagen van komende week zullen ook overwegend droog verlopen met een noordoostenwind. Morgen is er vrij veel (hoge) bewolking. De temperaturen blijven schommelen tussen 13 en 15 graden, bij een matige noordoostenwind rond een hogedrukgebied boven de Britse eilanden.