Wielrenner Milan Vader vliegt vandaag naar Nederland voor volgende stap in revalidatie

Milan Vader verlaat vanmiddag het ziekenhuis in Spanje om in Nederland verder aan zijn herstel te werken. De 26-jarige wielrenner maakt het volgens zijn familie 'naar omstandigheden goed' en kan nu verder stappen zetten in zijn revalidatie om volledig te herstellen.
Milan Vader tijdens een trainingskamp in Spanje
Milan Vader tijdens een trainingskamp in Spanje dit voorjaar © Jumbo-Visma
Op 8 april ging het voor Vader mis in de vijfde rit van de Ronde van Baskenland. In de etappe van Zamudio naar Mallabia vloog de Middelburger over de vangrail en liep hij meerdere ernstige verwondingen op. Met spoed werd Vader naar het ziekenhuis in Bilbao gereden waar hij meteen geopereerd werd. Zijn situatie werd al snel als stabiel aangeduid, maar over het herstel bestonden toen nog veel onzekerheden.
Op dit moment gaat dat herstel gestaag vooruit. Een volgende stap in zijn revalidatie is de terugkeer naar Nederland, waar hij deze middag naar toe vliegt.
Jumbo-Visma, het wielerteam waar Milan Vader onder contract staat, brengt niet veel details over zijn medische toestand naar buiten. In overleg met zijn familie wil de ploeg op deze manier speculatie voorkomen.