Vier de vrijheid met Omroep Zeeland: hier kun je ons volgen op 5 mei

Op 5 mei vieren we de vrijheid samen. En dat kan dit jaar weer met elkaar! Omroep Zeeland maakt op Bevrijdingsdag de hele dag een live-uitzending vanaf het Bevrijdingsfestival op het Scheldeterrein in Vlissingen én we zijn bij andere activiteiten die in de provincie worden georganiseerd.

Stem op 5 mei af op Omroep Zeeland om niets te missen van Bevrijdingsdag in Zeeland.
Vier de vrijheid met Omroep Zeeland
Vier de vrijheid met Omroep Zeeland © Omroep Zeeland
Op radio maken we een live uitzending van 9.00 tot 18.00 uur. Deze uitzending is ook te zien op televisie. We maken de speciale uitzending vanaf het festivalterrein in Vlissingen. De hele dag door zijn er gasten in de studio. Maar we doen ook verslag van de activiteiten op het festivalterrein en op andere plekken in de provincie.

Online

Op onze website houden we een liveblog bij waarin je op de hoogte wordt gehouden van alle activiteiten in de provincie op deze feestelijke dag.

Televisie

Op televisie is de radio-uitzending ook te zien. Met als enige verschil dat we om 11.00 uur live de Van Randwijklezing uitzenden. Heb je overdag de televisie niet aan gehad? Dan kun je 's avonds na ZeelandNU nog kijken naar een uitgebreide samenvatting met de hoogtepunten van de speciale Bevrijdingsdag uitzending.
Ahmed Aboutaleb
Ahmed Aboutaleb is sinds 2009 burgemeester van Rotterdam © ANP
Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam geeft dit jaar de Van Randwijklezing in Vlissingen, op 5 mei in de Sint Jacobskerk. In de lezing, die elk jaar op Bevrijdingsdag wordt uitgesproken, staan vrijheid en verdraagzaamheid centraal. Zo ook dit jaar, met het thema: 'Vrijheid, wat mag het kosten?' De Van Randwijklezing wordt op zondag 8 mei om 12.00 uur herhaald op televisie.