Sarita Lorena dit jaar in tv-programma Beste Zangers

Opnieuw doet een Zeeuwse zangeres mee aan het tv-programma Beste Zangers. Sarita Lorena uit Waterlandkerkje zingt onder leiding van presentator Jan Smit, samen met onder anderen Jaap Reesema, Nielson en Claudia de Breij.
Sarita Lorena op Eurosonic Air in 2020
Sarita Lorena op Eurosonic Air in 2020 © ANP
De opnames van het programma zijn inmiddels achter de rug. Het concept is simpel: artiesten zingen liedjes of favoriete nummers van hun mededeelnemers.

'Respect en liefde'

Voor Sarita Lorena was het een onvergetelijke opnameweek samen met de andere artiesten: "Het zijn toppers, ik heb ze in een week mogen leren kennen en we zijn heel hecht geworden. Ik heb alleen maar veel meer respect en liefde voor hen gekregen door deze ervaring."
Naast Sarita Lorena doen ook Roxeanne Hazes, Jaap Reesema, Ferdi Bolland, Nielson, Claudia de Breij en Blanks mee aan het nieuwe seizoen van het tv-programma.
Sarah de Sousa Gonçalves werd geboren in Brazilië op 15 februari 1997. Op haar negende levensjaar verhuisde de zangeres samen met haar familie naar Waterlandkerkje en groeide daar op. Inmiddels woont de zangeres in Rotterdam. Op Spotify heeft ze ruim 173.000 maandelijkse luisteraars.
Net als Emma Heesters nam ze al eens een duet op met de Vlaamse zanger Metejoor (Boeit Me Geen, 2018) en Ronnie Flex (Haal Me Naar Boven, 2019). Daarnaast vroeg voetbalclub Ajax haar in 2020 een nummer op te nemen om aanvaller Antony uit Brazilië te verwelkomen.
De Zeeuwse zangeres heeft veel geleerd van haar medekandidaten: "Ik stond met mensen die al veel kilometers op hun tellers hebben. Ferdi (Bolland, red.) is heel beroemd in Amerika en heeft daar veel dingen mogen doen. Dat zie je tijdens zijn optredens. Van de veteranen kan ik heel veel leren. Je bent constant met z'n allen. Alle kandidaten hebben een hele andere achtergrond en daar leer je van."

Eerste aflevering in najaar

Het is nog niet bekend wanneer het nieuwe seizoen precies op tv komt: "De eerste aflevering is in het najaar. We krijgen de specifieke datum nog te horen."
De afgelopen drie jaar deden twee andere Zeeuwse artiesten mee in het tv-programma: Emma Heesters in 2019 en Joe Buck vorig jaar.