Uitslagen amateurvoetbal zondag 1 mei

In de 3e klasse A van het zondagvoetbal kon HVV'24 de tweede plaats weer veroveren, maar de Zeeuws-Vlamingen verslikten zich in hekkensluiter Sprundel. Een klasse lager maakte koploper Hontenisse geen fout bij IJzendijke. Dit zijn de uitslagen van het Zeeuwse amateurvoetbal van zondag 1 mei.
Uitslagen amateurvoetbal zondag 1 mei
Uitslagen amateurvoetbal zondag 1 mei © Harry Brouns

3e klasse A

HVV'24 kreeg een uitgelezen mogelijkheid de tweede plaats van Groen Wit over te nemen, maar kwam tegen hekkensluiter Sprundel niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Dion van Vlierberghe had de ploeg uit Hulst na rust op een 0-1 voorsprong gezet, maar in de laatste minuut kwamen de Brabanders op gelijke hoogte.
Terneuzen won wel en nadert HVV'24 tot op drie punten. Via Jasper van Asten, Bart van Hanegem en Sinan Coban werd het 3-0 tegen VVR. Voor Philippine en Clinge was er geen succes. Philippine verloor met 3-0 van Hoeven en Clinge ging thuis met 1-4 onderuit tegen koploper Victoria'03. Dries van Putte zorgde voor het enige Zeeuwse doelpunt.

4e klasse A

Koploper Hontenisse maakte geen fout bij IJzendijke. Na een 0-2 ruststand werd het 1-3. Stijn de Cock, Michel Colpaart (strafschop) en Tom van Dijke scoorden voor de bezoekers, Caz Cornelis maakte de enige treffer voor IJzendijke.
Achtervolger RIA Westdorpe kwam niet in actie, waardoor beide ploegen nu weer in wedstrijden gelijk staan. De voorsprong van Hontenisse is met nog zes wedstrijden te gaan vijf punten.
Hoofdplaat mocht tegen Oostburg halverwege hopen op het tweede goede resultaat van dit seizoen. Bij rust was het 1-1, maar in de tweede helft namen de bezoekers afstand en werd het 1-5. Arjen Versluijs maakte er drie voor Oostburg.

1e klasse D vrouwen

Hontenisse was niet opgewassen tegen UDI'19. Op eigen veld verloren de Zeeuwse dames met 1-6 van de Brabantse ploeg. Ook concurrent Nuenen verloor, waardoor Hontenisse op de negende plaats blijft staan.