Een wei vol veulens in Vrouwenpolder: 'Ze zijn schattig, maar ook beetje brutaal'

Beschuit met muisjes in Vrouwenpolder. Dit keer geen lentelammetjes, maar veulens. Bij de manege van Sophie Huibregtse was het al drie keer raak en de vierde is op komst. Sophie staat vol trots in de wei naar haar veulens te kijken: "Al deze veulentjes brengen weer wat extra plezier en vreugde."
Sophie Huibregtse verzorgt drie veulens en de vierde is op komst
De komst van de veulens kwam niet geheel onverwachts. "We zijn er vorig jaar eigenlijk een beetje mee begonnen. Het leek ons wel heel leuk om ons bedrijf een klein beetje uit te breiden en daar zelf ook veulentjes aan toe te voegen. Zelf hebben we vorig jaar Mojito aangeschaft, hij is goedgekeurd voor de dekking", aldus Sophie.

Trekpleister

Bij de manege zit ook een camping en leerlingen die komen rijden bij de manege. Zij zijn niet weg te slaan bij de veulens. "De mensen die langskomen, zijn helemaal dol op ze. Dan zijn zij wel de grootste trekpleister. Ze zijn totaal niet schuw, eerder brutaal. Dat maakt het extra leuk."
Veulens Vrouwenpolder 2
De veulens grazen in de wei in Vrouwenpolder © Omroep Zeeland
Een aantal veulens mag bij de manege blijven, behalve Lexie. Zij is de oudste en is verkocht aan een bekende van de familie. Sophie geniet nu nog even van een wei vol paarden. "Ik ben dan altijd wel vol trots. Als ik er dan zo naar kijk, ik zie ze zo lekker lopen in de wei. Lekker met elkaar kroelen. Een mooier gezicht is er niet denk ik."
Veulens Vrouwenpolder 3
De veulens zijn een toeristische trekpleister geworden © Omroep Zeeland