Ouderen in Cederhof kiezen voor Trugkieke om trug te kieken

Weer even terug naar de jaren '70 in Kapelle... De bewoners van zorgcentrum Cederhof kijken deze week iedere ochtend tientallen afleveringen van het populaire televisieprogramma Trugkieke van Omroep Zeeland. En dat hebben ze zelf mogen beslissen.
Oudjes kieken trug met Trugkieke
Volgens Jeannet Hamelink van het zorgcentrum is het idee ontstaan omdat de activiteitenafdeling vakantie heeft. "Toen hebben we gevraagd wat de bewoners wilden en dat werd Trugkieke kijken."
Ze kijken niet alleen naar filmpjes over Kapelle, maar ook over Kwadendamme, Kruiningen en Yerseke. Volgens Hamelink komt dat door de herkomst van de bewoners. "Daar hebben ze in hun jeugd gewoond, dus willen ze dat graag zien."

'De tijd gaat zo snel voorbij'

Mevrouw Lepouter vindt het altijd mooi om de filmpjes van Trugkieke te bekijken. "De tijd gaat zo snel voorbij en het lijkt nog maar kort geleden." Het herkennen van oude bekenden is op deze leeftijd lastig, omdat de beelden wat snel gaan.
Mevrouw Westdorp komt oorspronkelijk uit Sint Annaland. Samen met haar man zijn ze naar Kapelle verhuisd, maar ze ziet wel nog wel herkenbare dingen. Alleen staat ze zelf niet op de film. "Toen stond ik nog niet vooraan", vertelt ze met een glimlach.
Volgens Jeannet Hamelink is het een succes en draaien ze de komende week nog iedere ochtend de fimpjes van Trugkieke. "Er zijn nu zo'n twintig mensen, maar ik denk dat het deze week hier helemaal vol zit."
Oude en nieuwe filmbeelden, gesprekken met jong en oud over het Zeeland van toen en nu. Nostalgie en herkenning, uit het leven gegrepen verhalen en natuurlijk veel oude filmbeelden. Dat is Trugkieke. Wil je de afleveringen van Trugkieke eens trug kieke? Dat kan hier op de website van Omroep Zeeland en hier op YouTube.