Toch weer visdiefjes in binnenstad Terneuzen

Ondanks alle maatregelen van de gemeente Terneuzen om visdiefjes van de daken in de binnenstad te weren, vliegen de vogels er toch weer rond, op zoek naar een plekje om eitjes uit te broeden. Tot ergernis van Martin Klaric die in de binnenstad woont. "Ze krijsen om vijf uur 's ochtends al en schijten de hele boel onder. Nu valt 't nog mee, maar de komende twee maanden wordt het alleen maar erger."
Martin Klaric
Martin Klaric © Omroep Zeeland
Hijzelf heeft een huis met een puntdak, dus daar gaan de visdiefjes niet op broeden. "Het gaat om het gebouw tegenover mijn huis. Dat heeft een plat dak met kiezels en daar gaan ze opzitten." De eigenaar van het pand wil gaan verbouwen en heeft wel linten op het dak gespannen, maar veel helpt dat niet volgens Klaric. "Die linten zijn over het dak gespannen met een paar meter ruimte ertussen, daar gaan die visdiefjes echt wel tussen zitten".
De gemeente heeft een paar weken geleden gratis linten gegeven aan mensen met een plat dak. Het idee is dat je zo'n lint vastmaakt aan bijvoorbeeld een tegel, waarna het door de wind gaat wapperen en de vogels wegjaagt. Ook kunnen huizeneigenaren netten krijgen om over het dak te spannen, dat heeft de overbuurman van Klaric dus niet gedaan.
visdiefjes Indexfoto
Een visdiefje © Omroep Zeeland
Ook heeft de gemeente samen met de provincie en Rijkswaterstaat in april een broedeiland afgemeerd in de Westbuitenhaven in de hoop dat de visdiefjes daar gaan broeden en zoveel mogelijk uit de binnenstad wegblijven. Merel, zoals het drijvende ponton is gedoopt, was bij inspectie van onze verslaggever vanavond echter leeg.