Opnieuw werkstraf en vergoeding geëist in hoger beroep voor mishandeling verkeersregelaar

Een 65-jarige Middelburger die in de zomer van 2019 op de Varkensmarkt in Middelburg een verkeersregelaar een klap gaf, hoorde in hoger beroep opnieuw een werkstraf van dertig uur tegen zich eisen. De man ging in hoger beroep omdat hij het niet eens was met het oordeel van de politierechter in Middelburg die ook een werkstraf van dertig uur oplegde.
Het was druk in Middelburg vanwege de Stadsfeesten en een concert van Danny Vera en enkele leden van BLØF
Het was druk die dag in Middelburg vanwege de Stadsfeesten © Omroep Zeeland
Die dag in juni, bijna drie jaar geleden, was het druk in de binnenstad vanwege de jaarlijkse Stadsfeesten en het straatconcert van Danny Vera op de Koningsbrug. Daar stonden die dag honderden mensen op straat te kijken. Het incident gebeurde uren later.

Vaten bier halen

Volgens omstanders van het voorval was de Middelburger als een soort van vriendendienst met de auto twee extra vaten bier gaan halen voor een café aan de Turfkaai. Bij terugkomst werd de man tegengehouden door een verkeersregelaar, want het was te druk om met de auto te passeren. Volgens de verkeersregelaar kwam de man met zijn auto erg dichtbij en daarom sloeg hij uit schrik op de auto van de Middelburger.

Corrigerend tikje

De Middelburger voelde zich hierdoor in het nauw gedreven en bedreigd, ook omdat de regelaar met zijn arm omhoog aan kwam lopen. "Mijn reactie was verdediging van mijzelf en van mijn auto, dat mag en daarom gaf ik de regelaar een corrigerend tikje", verklaarde de Middelburger eerder in de rechtbank. De verkeersregelaar zelf zag dat anders, vertelde hij destijds: "Een corrigerende tik?! Hij raakte me vol in het gezicht."

Hogere schadevergoeding

Overigens eiste het OM in hoger beroep vandaag 1.420 euro schadevergoeding. Dat is meer dan de 1.034 euro die de politierechter eerder oplegde. Het gerechtshof in Den Bosch doet 17 mei uitspraak in de zaak.