Arjen van Damme maakt droomtransfer binnen het marathonschaatsen

Arjen van Damme uit Yerseke schaatst volgend seizoen voor Team Jumbo-Visma. De negentienjarige Van Damme maakt daarmee zijn gewenste overstap naar de Topdivisie van het marathonschaatsen.
Arjen van Damme
Arjen van Damme in actie tijdens het afgelopen schaatsseizoen (archief) © Orange Pictures
Van Damme werd vorig jaar vijfde bij beloften en gaf toen al aan te hopen op een overstap naar de Topdivisie. Hij komt over van Schaatsinstituut en spreekt van 'een geweldige kans'.
"Het is niet iedereen gegeven om meteen door te stromen naar één van de beste ploegen in het schaatspeloton. Ik had hier eerlijk gezegd geen rekening mee gehouden", zo laat de verraste Van Damme weten op de website van Team Jumbo-Visma.

Yerseke

Er is één nadeel voor de in Yerseke geboren en getogen van Damme: hij zal zijn geliefde dorp moeten verlaten, om in Heerenveen te gaan wonen, omdat zijn nieuwe ploeg daar traint. "Ik heb thuis weleens voor de grap gezegd: als Jumbo-Visma belt, ga ik verhuizen en anders niet."
Van Damme (19) completeert de nieuwe marathonploeg van Jumbo-Visma samen met routinier Jorrit Bergsma (36), die ook nieuw is bij de ploeg. Team Jumbo-Visma bestaat verder uit Mats Stoltenborg, Robert Post, Casper de Gier en Harm Visser.