Dit weekend: Hrieps en mee met een brandweerboot

Met Bevrijdingsdag in ons achterhoofd gaan we vol goede moed een feestelijk weekend in. Nadat het jarenlang niet kon, organiseert Hrieps dit weekend dat eindelijk weer een normaal festival. Staat het vaste land je niet aan? Dan hebben we ook nog hét perfecte verhaal voor je dit weekend. We gaan namelijk mee met een brandweerboot.
Vooruitblik weekend 07-05-2022
Dit weekend: Hrieps, en mee met een brandweerboot © Omroep Zeeland
Het heeft een tijdje geduurd en er is een heleboel gebeurd, maar dit weekend mag Hrieps eindelijk weer normaal van start. Het festival is helemaal uitverkocht dus kaartjes kun je alleen nog maar bemachtigen als je een Facebookvriend hebt die er vanaf moet.
Hugo Kramer, organisator van het festival, heeft er in ieder geval zin in, al wordt het ook emotioneel. "Je hebt de kans dat ik even een traan laat als het allemaal achter de rug is. Het is een behoorlijke dosis ellende geweest, maar ik wil het graag achter me laten."
Na regen komt zonneschijn voor Hrieps?
Na regen komt zonneschijn voor Hrieps © Hans van Beers

Brandweerboot

De brandweer van Stavenisse heeft een nieuwe aanwinst: een snelle brandweerhulpboot. Met dit nieuwe dobberende hulpmiddel kunnen brandweerlieden zich sneller over het water verplaatsen en veel meer mensen tegelijk redden. Twintig in plaats van vijf.
brandweerhulpboot Stavenisse
Tijdens oefeningen worden uiteenlopende ongevallen geoefend, zoals man overboord © Omroep Zeeland
Wethouder John de Jonge vertrekt bij de gemeente Vlissingen, maar is wel optimistisch over de financiële toekomst van de gemeente, ook al staat de gemeente nog onder streng financieel toezicht van het Rijk. Je leest en ziet er vandaag meer over op onze website.

Het weer

De dag begint overwegend bewolkt en verspreid over de dag valt er wat regen. Veel wind is er niet: er is windkracht 1 tot 3 uit het noordwesten. Later is er nog wel kans op een bui, maar voor het grootste deel van de middag blijft het overwegend droog. Het wordt 14 tot 17 graden.