Slachtoffer Sint Jacobsstraat is vermoedelijk ondernemer die in de straat woonde

In de Sint Jacobsstraat in Vlissingen, waar gisteren een overleden persoon gevonden is, doet de politie en het forensisch team vandaag onderzoek. De straat is voor het onderzoek afgesloten en de politie kan nog niets bevestigen over de identiteit van de persoon, maar bij de buurtbewoners is het mogelijke misdrijf én het slachtoffer het gespreksonderwerp van de dag.
Slachtoffer Sint Jacobsstraat is vermoedelijk ondernemer die in de straat woonde
Zo heeft barbier John de Pree een barbershop in de Sint Jacobsstraat en woont hij boven de plek waar het slachtoffer gevonden is. "Wij zaten te eten en werden rond 20.30 uur opgeschrikt door blauwe zwaailichten. Dan schrik je natuurlijk enorm. Ik keek uit het raam en het leek wel alsof het hele Walcherse politiekorps bij ons beneden naar binnenging. Vijf minuten later stond de politie bij ons aan de deur om te vragen of wij iets gezien hadden, maar dat hadden we niet, niemand had echt contact met de onderbuurman."

'Het is aan de politie of het relevant is wat ik gezien heb'

Bouke Everaarts werkt vandaag ook in de barbershop. Hij komt uit Friesland en is gisteravond speciaal voor 5 mei naar Vlissingen gekomen om mee te helpen in de zaak. "Ik kwam hier aan, op weg naar John z'n woning. Een half uur later zagen we allemaal zwaailichten. Vervolgens hebben we tot ongeveer 01.00 uur op het bureau gezeten om verklaringen af te leggen, maar het is aan de politie of het relevant is wat ik gezien heb."
De politie doet onderzoek in de Sint Jacobsstraat en kan nog niets bevestigen.
De politie doet onderzoek in de Sint Jacobsstraat en kan nog niets bevestigen. © Omroep Zeeland
De Sint Jacobsstraat is de doorgang van het podium op de Oude Markt naar het terrein van het Bevrijdingsfestival. Omdat de straat nu afgesloten is, blijven veel stadsgangers nieuwsgierig staan kijken. "Ik was onderweg naar de Sint Jacobskerk voor de lezing van Aboutaleb", zegt Vlissinger Ton Besselink.
"Toen liep ik hier langs en dacht ik gelijk: wat is hier nou aan de hand? De winkeliers in de straat zeggen dat het gaat over de schoenmaker, maar daar ben ik vorige week nog geweest, dat is een hele goede vakman. En dan hoor je dit, daar schrik je van."

'Het is raar, want we hadden zo'n feestelijke dag gepland'

Winkeliers in de straat zijn ook geschrokken, maar proberen wel 5 mei zo normaal mogelijk te vieren. De Pree: "Het is raar, want we hadden een hele feestelijke dag gepland hier in de straat, met een barbecue en wat biertjes en inloop. Maar ik denk dat we vandaag nog weinig gaan doen. het wordt een ingetogen, toch feestelijke dag."