Succestrainer Staelens voelt zich 'aan lijntje gehouden' door Hoek

Hoek kan zaterdag tegen Sportlust'46 een belangrijke stap zetten in de strijd om promotie naar de Tweede Divisie. Desondanks rommelt het achter de schermen bij de Zeeuws-Vlamingen, doordat nog altijd niet duidelijk is of de tot nu zo succesvolle Lorenzo Staelens ook volgend seizoen trainer is van Hoek.
Lorenzo Staelens is van plan om ook volgend seizoen bij Hoek te trainen
Lorenzo Staelens als trainer van Hoek © Orange Pictures
Wie na de winterstop had voorspeld dat Hoek dit seizoen nog volop zou meedoen om de bovenste plaatsen, zou gek zijn aangekeken. De eerste maanden van het seizoen werden vooral gekenmerkt door onrust: Hoek versleet drie trainers, voorzitter Art van der Staal vertrok na intern geruzie en in de competitie dreigde degradatie.

De ploeg in vorm

Onder leiding van de eind vorig jaar aangestelde Staelens, kwam Hoek weer bovendrijven. In de zestien wedstrijden met de Belgische oud-prof als trainer pakte Hoek 34 punten, geen ploeg in de Derde Divisie deed het beter.
Genoeg reden om het aflopende contract van de Staelens te verlengen, zou je kunnen zeggen. "Maar er is nog altijd geen duidelijkheid", aldus een balende Staelens. "Dat is heel raar en ik ben er niet blij mee dat we zo in het ongewisse worden gelaten." Ook het contract van Staelens' assistent, Gaby Demanet, loopt af.
Gaby Demanet keert terug op sportpark Denoek
Ook Gaby Demanet wacht nog op duidelijkheid vanuit Hoek © Orange Pictures
Onbegrijpelijk, vindt Staelens, want toen hij kwam, trof hij naar eigen zeggen een stuurloze club aan. "Er was geen trainer, geen structuur en weinig goesting. Gaby en ik hebben er weer structuur in aangebracht, er staat nu weer een eensgezinde ploeg."

Nieuw bestuur

Bij zijn aanstelling tekende de Belg bewust een contract tot het einde van het seizoen, met daarin een optie voor nog een seizoen. "Maar dan hadden we voor 31 maart tot een overeenstemming moeten komen, dat is niet gebeurd." Nieuwe onderhandelingen worden sindsdien keer op keer uitgesteld en bij het aantrekken van nieuwe spelers voelt hij zich niet gehoord. "Ik vermoed dat het ermee te maken heeft dat ik ben aangesteld door het vorige bestuur. We worden aan het lijntje gehouden", aldus de oefenmeester.

Reactie bestuur

Het bestuur van Hoek wil niet inhoudelijk reageren op de woorden van Staelens. "Er volgt binnenkort een nieuw gesprek met Lorenzo", aldus voorzitter Ad van Langevelde. "Meer wil ik er op dit moment niet over zeggen, want morgen spelen we weer een belangrijke wedstrijd."
Na de winst in de derby tegen GOES (0-1) staan alle seinen sportief gezien op groen voor Hoek om dit zo succesvolle kalenderjaar een passend seizoensslot te geven. Hoek staat vijfde en nadert tegenstander Sportlust'46, de nummer twee, bij een overwinning tot twee punten in de stand.

Geschorsten

De matchwinner in de derby, Jahrdell Constansia, lijkt mede door het ontbreken van de geschorsten Giovanni Delannoy en aanvoerder Rik Impens tegen Sportlust'46 te kunnen rekenen op een basisplaats. "We missen twee sterkhouders. Jahrdell brengt altijd iets extra's en heeft een voorbeeldige mentaliteit", aldus Staelens.
voetbal Derde Divisie A
Programma Derde Divisie A zaterdag 7 mei © Omroep Zeeland
De wedstrijd Hoek-Sportlust'46 begint zaterdag om 14.30 uur en is te volgen via Twitter @omroepzldsport en Teletekst. 's Avonds is een samenvatting van het duel te vinden op www.omroepzeeland.nl/sport. Zondag zijn de beelden eveneens te zien op TV vanaf 18.10 uur in een nieuwe Omroep Zeeland Sport.