LUL-gebouw geopend: 'Als er maar over gesproken wordt'

Het is misschien wel het meest besproken Zeeuwse gebouw van de afgelopen maanden: de drie torens van de nieuwe studentenhuisvesting aan de Kanaalweg in Middelburg die samen het woord LUL vormen. Voor directeur Eric de Ceuster van Woongoed en eigenaar van het pand is die vergelijking niet erg. "Ik zie het anders, ik zie een mooi gebouw, maar als er over gesproken wordt vind ik dat alleen maar fijn". Vandaag werd het gebouw officieel geopend.
LUL-gebouw geopend: 'Als er maar over gesproken wordt'
In de drie torens zijn 119 woningen gerealiseerd voor 236 studenten. Eric de Ceuster, directeur Woongoed en eigenaar van het gebouw: "In de tweepersoonswoningen hebben de studenten een gezamenlijke keuken en sanitair, maar wel elk een eigen kamer die ze kunnen afsluiten. En een prachtig uitzicht over de binnenstad van Middelburg." Alle woningen zijn gasloos en de elektriciteit komt van zonnepanelen die op alle muren aan de spoorkant zijn vastgemaakt.
September vorig jaar viel het stadsdichter Raymond van de Ven op dat de torens samen drie letters vormen: LUL. Hij postte een foto van de nieuwe studentenhuisvesting op Facebook. "Nooit eerder zo duidelijk gezien dat afzonderlijke gebouwen samen een woord vormen", schreef hij erbij. Het bericht zorgde voor een hoop reacties en het haalde zelfs het landelijke nieuws. Ook de Belgische zender VRT pikte het nieuws op.
Op alle drie de daken is een dakterras met glazen wanden. De Ceuster: "De woningen hebben geen balkons, daarom hebben we voor een dakterras gekozen. Die moeten nog ingericht worden met veel groen, maar hier kunnen de studenten straks lekker in de zon zitten." Naast elk dakterras is er een geluidsluwe ruimte voor studenten die in stilte willen studeren.
De verhuur start nog deze maand en de verwachting is dat bij de start van het nieuwe schooljaar alle woningen zijn verhuurd. Een kamer huren kost 365 euro per maand.