Kansloze middag voor Hoek tegen Sportlust'46

Hoek was vanmiddag niet opgewassen tegen Sportlust'46. Bij het rustsignaal stond het al 0-3 voor de bezoekers uit Woerden. In de slotfase werd het nog 0-4. Hoek staat nog altijd op de vijfde plaats in de Derde Divisie van het amateurvoetbal.
Samenvatting Hoek-Sportlust'46
Hoek begon de wedstrijd tegen Sportlust'46 zonder hoofdtrainer Lorenzo Staelens, die ziek thuis zat. In de basis ontbraken Rik Impens en Giovanni Delannoy wegens een schorsing. De bezoekers uit Woerden namen meteen het initiatief en waren vanaf het begin de bovenliggende partij. Na tien minuten leverde dat de eerste grote kans op. Mohammed Bendadi schoot alleen hoog over het doel van Jordi De Jonghe.

Spits van Sportlust'46 zorgt voor het verschil

Na een klein half uur spelen was het wel raak voor Sportlust'46. Mark van der Weijden liet De Jonghe kansloos met een goed geplaatst schot. De spits van Sportlust'46 kopte even later ook de 0-2 binnen na een goede voorzet van Bendadi. Hoek kreeg geen vat op het spel van de tegenstander en vlak voor rust dompelde Wessel Meiring de Zeeuws-Vlamingen compleet in rouw. Alexander Embrechts liet zich makkelijk aftroeven bij de zijlijn waarna de voorzet van Zakaria Issarti binnen werd gewerkt door Meiring.

Hoek kan geen vuist maken

In de tweede helft wist Hoek amper iets te creëren. Mohammad Jabar Zada had nog een schotje in huis, maar veel gevaar leverde dat niet op. Het geloof bij de Zeeuws-Vlamingen op een goed resultaat was weg. In de slotfase sloeg Sportlust'46 nog een keer toe. Invaller Fouad Belarbi scoorde van dichtbij de 0-4 en strooide nog wat zout in de Hoekse wond. Ondanks de nederlaag blijft Hoek vijfde in de stand. De kansen op een mogelijke periodetitel zijn door deze verliespartij wel flink geslonken.
Gertjan Martens: "Tweede Divisie? We moeten wel realistisch blijven"

0-1 Mark van der Weijden (27)
0-2 Mark van der Weijden (36)
0-3 Wessel Meiring (44)
0-4 Fouad Belarbi (88)