Goeiemorgen! Het geheim van de raadkamer, minister op bezoek en nagenieten van Hrieps

Goedemorgen! De nieuwsagenda staat weer vol voor vandaag en in dit artikel geven we je vast een voorproefje.
Als we het woord raadkamer opzoeken, dan staat er: 'Vergaderzaal, waarin de leden der rechtbank zich terugtrekken om overleg te plegen; niet-openbaar'. De raadkamer is dus een bijzondere plek in de rechtbank, waar alleen de griffier en de rechters komen en overleggen. Rechter Nancy van Spronssen licht vandaag een tipje van de sluier op.
meervoudige kamer
Rechters en griffier in zittingszaal © Omroep Zeeland
Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat komt vandaag op werkbezoek naar Zeeland. Hij doet de gemeente Hulst aan om te praten over de dijk bij Perkpolder, die is aangelegd met honderdduizenden tonnen grond, waarin nog steeds verontreiniging zoals arseen, benzeen, chroom en vanadium zit. Ook zal er met de minister gesproken worden over het onder water zetten van de Hedwigepolder.
minister Mark Harbers
Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat © Omroep Zeeland
Nog even nagenieten van Hrieps? Afgelopen zaterdag was eindelijk een nieuwe editie, na twee jaar afwezigheid vanwege corona. Kijk lekker terug.
Hrieps: 'Het is gewoon één groot feest'

Het weer

Vandaag is het helder, met lokaal een enkele mistbank van korte duur. Er waait een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur stijgt vandaag naar 21 tot 23 graden. Aan de kust zorgt de zeewind later vandaag voor wat verkoeling.
Dinsdag wordt het ook warm, maar dan komt brengt een zuidwestenwind enige bewolking mee. Donderdag is er kans op een paar buien. De temperaturen liggen overdag dan tussen 16 en 18 graden.