Uitslagen amateurvoetbal zondag 8 mei

Er is weer veel gescoord in het Zeeuwse voetbal vandaag. Bij de topper tussen Hontenisse en RIA Westdorpe zijn 7 doelpunten gescoord, net als bij Sluis-Corn Boys. De meeste doelpunten zijn gescoord in Biervliet, waar de thuisclub met 1-7 heeft verloren van Breskens. Een wedstrijd is gisteravond al gespeeld. De derby tussen Philippine en Terneuzen levert een overwinning op voor Terneuzen. Lees hieronder alle uitslagen van het Zeeuwse zondagvoetbal.
Een speler van RIA W gaat op de keeper van Hontenisse af
Een speler van RIA W gaat op de keeper van Hontenisse af © Harry Brouns

3e klasse A

Terneuzen heeft gisteravond de derby tegen Philippine gewonnen. Het enige doelpunt voor de rood-zwarten werd gescoord door Jasper van Asten.
Clinge wist ook te winnen. In Rijsbergen werd VVR met 1-3 verslagen. Doelpuntenmakers voor Clinge waren Jordy Pardon, Domenique de Burger en Thomas Leegwater. Hierdoor staat Clinge nu in het linkerrijtje.

4e klasse A

Hontenisse heeft de topper tegen RIA Westdorpe gewonnen. Stijn de Kock zette de thuisploeg op voorsprong, maar dan werd teniet gedaan door een treffer van Tolunay Sahin. Na de rust liep Hontenisse uit naar een opvallend ruime 6-1 overwinning. Hubert Jan Roelans (2x), Dennis Malcontent, Quint van Hoecke en Tom van Dijke bezorgden hun ploeg de zege. Daardoor is het verschil tussen de twee ploegen nu acht punten.

Breskens was aardig op schot tegen Biervliet. Niels en Derek de Booij scoorden voor rust namens Breskens. Ben Ongenae maakte het nog even spannend door de aansluitingstreffer te maken via een strafschop, maar daarna liep Breskens snel uit via Tom Vermeire, nogmaals Niels de Booij, Nouredine Zaha en twee doelpunten van Ricardo Mariman.

Ook Sluis kende een eenvoudige middag. In eigen huis werd het 7-0. Lodewijk van Keeken scoorde vier keer voor zijn team. Marnick Missiean, Bas de Croock en Lucas Willems waren ook trefzeker. Daardoor staat de ploeg nu stevig op de derde plaats.

1e klasse D Vrouwen

De vrouwen van Hontenisse kwamen niet in actie. Zij blijven negende in de stand, maar zien concurrent Eldenia 2 langszij komen.