Vanaf nu rijd je zo de Middelburgse binnenstad in: het kost je wel 150 euro

De gemeente Middelburg heeft vanochtend een systeem van kentekenregistratie in het winkelgebied in het centrum van Middelburg in gebruik genomen. Het systeem vervangt de bollards, palen die met vertoon van een toegangspasje in de grond zakten waardoor ondernemers en bewoners toegang hadden. Tussen 06.00 en 11.00 uur kunnen bewoners en ondernemers vrij het gebied in met hun auto, daarna geldt de kentekenregistratie.
Opening kentekenherkenning 1
Wethouder Chris Dekker van Middelburg (rechts) neemt het kentekenregistratiesysteem officieel in gebruik. © WFM96
Volgens wethouder Chris Dekker van Middelburg, die vanochtend officieel het systeem in gebruik nam in de Segeerstraat, is de kentekenregistratie minder storingsgevoelig dan de bollards. "Daar reed met enige regelmaat iemand tegenaan met zijn auto. Nu die aan vervanging toe waren, hebben we voor elektronische registratie gekozen."

Vandalen

Op negen plaatsen aan de rand van het 'kernwinkelgebied' in het centrum van Middelburg zijn camera's geplaatst. Op hoge palen, zodat vandalen ze niet kunnen vernielen. De opnamen worden 24 uur bewaard, als het om het kenteken van een vergunninghouder gaat. Foto's van kentekens zonder vergunning worden daarentegen 72 uur bewaard.
De gemeente zegt dat het systeem aan de privacywetgeving voldoet, omdat het alleen maar kentekens fotografeert. Mochten er toch gezichten van bestuurders, inzittenden of voorbijgangers worden geregistreerd, dan maakt het systeem die onherkenbaar, aldus de gemeente.

Boete van 150 euro

Het eerste halfjaar ontvangen automobilisten die in overtreding zijn eerst nog een waarschuwing. Gaan ze daarna nog een keer in de fout, dan krijgen ze via het CJIB een boete van 150 euro, plus administratiekosten. Na zes maanden krijgen overtreders direct een boete.
Dit is een bericht van WFM96.