Volg de ZLM Tour live bij Omroep Zeeland

Het is weer tijd voor de ZLM Tour: morgen start de meerdaagse wielerwedstrijd en de eerste twee etappes worden traditiegetrouw in Zeeland gereden. En goed nieuws voor de liefhebbers: de Zeeuwse etappes worden live uitgezonden op Omroep Zeeland Televisie.
wielrennen ZLM Tour 2019 Heinkenszand
Het wielerpeloton is op weg naar Heinkenszand in de ZLM Tour in 2019 © Orange Pictures
Morgen stem je voor de eerste etappe om 20.15 uur af op Omroep Zeeland. Die etappe heeft de start- en finishlijn in Kapelle waar de renners een lokale omloop van 12 kilometer acht keer zullen rijden.
De tweede etappe is donderdag vanaf 15.10 uur te volgen op televisie. Die start in Veere en het peloton rijdt dan over Walcheren, Schouwen-Duiveland, Zuid-Beveland en Noord-Beveland. Het parcours komt grotendeels overeen met de route van de vroegere Ronde van Midden-Zeeland. De finish van de etappe is in Goes.

Voorbereiding op Tour de France

De ZLM Tour geldt als voorbereidingswedstrijd voor sprinters op de Tour de France. De drie andere ritten in de koers worden in Noord-Brabant en Limburg verreden.
De live-uitzendingen van de eerste twee etappes zijn ook te volgen via omroepzeeland.nl en de Omroep Zeeland app. Het commentaar wordt verzorgd door onze sportverslaggevers Stefan Nijpjes en Piet Eversdijk.

Aan de start in Kapelle

Titelverdediger Mike Teunissen verschijnt helaas niet aan de start in Kapelle. De renner van Team Jumbo-Visma won in 2019 de laatste editie, maar is onvoldoende hersteld van een val die hij maakte in de Ronde van Noorwegen. Daarom zal de aandacht van de wielerliefhebbers nog meer uitgaan naar zijn jongere ploeggenoot Olav Kooij, die te boek staat als talentvol sprintkanon in het peloton.
Zeeuwse wielerliefhebbers zullen de verrichtingen van de gebroeders Tim en Mick van Dijke uit Colijnsplaat - eveneens van Jumbo-Visma - ongetwijfeld met veel interesse gaan volgen. Andere Zeeuwen die hun opwachting maken in de ZLM Tour zijn Thijs de Lange (Kattendijke) en Wesley Mol (Kapelle).