Uitslaande brand in sporthal Axel snel onder controle, politie start onderzoek

Op het dak van sporthal 't Sportuus aan Oud-Oosteind in Axel heeft vanochtend een uitslaande brand gewoed. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland waren daar geen personen bij betrokken. De politie is een onderzoek gestart om de oorzaak van de brand te achterhalen.
Beelden van de uitslaande brand in de sporthal in Axel
De eerste melding kwam rond kwart voor elf binnen. Voor brandweerlieden op het eerste blusvoertuig was meteen duidelijk dat het om een grote brand ging. In de omgeving waren zwarte rookpluimen te zien. Rond half twaalf was die rook zo goed als verdwenen, meldde de Veiligheidsregio Zeeland.
De brandweer controleerde daarna de isolatie van het dak en het plafond van de sporthal op eventuele brand- of smeulhaarden. "We gaan kijken of de brand niet nog tussen de isolatie zit, zodat het weer kan uitbreiden", zei Winanda van den Ende, hoofdofficier van dienst. "In eerste instantie kwamen de vlammen uit het dak, dus het was behoorlijk hevig, daarom hebben we meteen groot materieel ingezet."
Iets voor half één gaf de brandweer het sein brand meester.

Politieonderzoek

Omdat er geen oorzaak kon worden gevonden van de brand is de forensische opsporingsdienst ingeschakeld. Zij proberen de oorzaak nu te achterhalen. Volgens politiewoordvoerder Mireille Aalders gebeurt dit vaker als niet meteen duidelijk is hoe de brand kon ontstaan. Er zijn nog geen aanwijzingen gevonden die erop zouden wijzen dat de brand aangestoken is. De politie roept getuigen op die iets hebben gezien om zich te melden.

Klas aan het gymmen

Volgens de hoofdofficier was er op het moment van de brand een schoolklas aan het gymmen. "Zij hebben niks gemerkt van de brand en zijn op een rustige manier naar buiten gegaan."
Omwonenden maakten foto's van de brand toen de rook nog volop aanwezig was:
Onderzocht wordt nog hoe de brand is ontstaan. Volgens de veiligheidsregio waren de effecten en overlast naar de omgeving beperkt.