Uitslagen amateurvoetbal dinsdag 10 mei

WHS is dinsdag kampioen geworden in de 3e klasse B van het zaterdagvoetbal. De club uit Sint-Annaland is daarmee de eerste kampioen van het seizoen in het Zeeuwse amateurvoetbal. De ploeg van trainer Leon de Witte versloeg Kogelvangers met 4-0. Ook werd de eerste degradant van het seizoen bekend.
voetbal WHS kampioen
WHS werd dinsdag kampioen in de 3e klasse B © Thimo Smits

1e klasse B

Kloetinge verstevigde z'n leidende positie door zelf te winnen, terwijl Nieuwenhoorn puntenverlies leed. Kloetinge won met 2-1 dankzij treffers van Dano Lourens en Tim de Winter.
Terneuzense Boys verloor met 2-1 van XerxesDZB op het Sportpark Faas Wilkes. Mitchell de Nooijer scoorde de enige treffer voor de Zeeuws-Vlamingen. De ploeg van trainer Dennis de Nooijer zakt van de negende naar de tiende plaats in de stand.

2e klasse E

Oostkapelle/Domburg won met 5-0 van 's Heer Arendskerke. De gebroeders Maarten (twee goals) en Jochem Hazelaar scoorden drie van de vijf treffers voor de thuisploeg. Onderin gaat het er steeds somberder uitzien voor Serooskerke, dat thuis met 1-2 verloor van FC Axel.

3e klasse A

VCK blijft het goed doen. De Walcherse ploeg won dinsdag met 4-0 van Nieuwdorp. Ton Hillebrand scoorde een gave hattrick met drie doelpunten in de eerste helft. Jesper Harinck zorgde met zijn treffer voor de 4-0 eindstand.
Daarmee neemt VCK de koppositie over van Zeelandia Middelburg, dat niet wist te winnen van GPC Vlissingen (1-1). Luctor Heinkenszand won met 0-2 van Bevelanders dank zij goals van Daan Esser.

3e klasse B

Feest dus bij WHS na de gewonnen wedstrijd tegen Kogelvangers. Na een 0-0 ruststand opende Wout den Engelsman na rust de score. Daarna liep WHS verder uit naar 4-0 door treffers van Jasper Gunter (2x) en Machiel den Engelsman.
WHS keert met het kampioenschap na zeven seizoenen terug in de 2e klasse. De club neemt na het seizoen afscheid van trainer Leon de Witte, die dit seizoen uiterst succesvol is met zijn ploeg.
Voor NOAD'67 uit Sint-Philipsland viel het doek na een 2-5 nederlaag tegen SEOLTO. Daarmee moet NOAD'67 na zeventien seizoenen afscheid nemen van de 3e klasse.