Leerlingen willen niet meer wachten op bouw 'omgekeerde school': 'Wat dom van die bouwvakkers!'

Kinderen van basisschool de Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg willen het liefst zo snel mogelijk naar hun nieuwe schoolgebouw. De kinderen zouden twee jaar als tijdelijke noodoplossing in een ander gebouw in het dorp naar school gaan, maar het ziet er naar uit dat dat langer wordt: de bouw van de nieuwe school is namelijk stilgelegd, omdat het gebouw verkeerd om gebouwd is.
Leerlingen willen niet meer wachten op bouw 'omgekeerde school': 'Wat dom van die bouwvakkers!'
Als de school gebouwd zou zijn zoals op de tekeningen, had het gebouw 180 graden gedraaid moeten zijn. En dat is een probleem, want het skelet, de fundering én het dak van de school zijn al klaar. "Dom he!", reageren de schoolkinderen. "Nu moeten we nog langer in deze oude school blijven en we willen eigenlijk zo snel mogelijk naar onze nieuwe school, want nog eventjes en we gaan al naar de eerste klas. Dan hebben we er niks meer aan!"
De tijdelijke school, een noodoplossing in de Roerstraat in Oost-Souburg
De tijdelijke school, een noodoplossing in de Roerstraat in Oost-Souburg © Omroep Zeeland
Ook lijkt de tijdelijke noodoplossing niet ideaal om les in te krijgen. "We merkten bij het het neerzetten van de tijdelijke huisvesting al twee problemen", zegt directeur Ruud Hoogesteger. "Geluid en warmte. Aan het geluid hebben we wat gedaan en voor de zomer hebben we mobiele airco aangeschaft, maar ideaal is het niet."
En daarom wil de directeur zo snel mogelijk het nieuwe schoolgebouw in. "Ze lossen het maar gewoon op! Het was de bedoeling dat we maar twee jaar in dit tijdelijke gebouw zouden zitten en ik verwacht dat het nieuwe gebouw gewoon wordt zoals wij dat bedacht hebben."
Tweemaster-Kameleon
Het skelet van de school is al klaar, maar staat verkeerd om © Omroep Zeeland
Voordat dat zo is, moet er nog wel iets veranderen. "Nu staat de ingang van het nieuwe gebouw aan de achterkant en dat klopt natuurlijk niet", zeggen de leerlingen, die volledig op de hoogte zijn van de bouwvertraging van hun nieuwe school. "Wij vinden het echt niet zo slim van de bouwvakkers en eigenlijk willen we niet meer wachten, maar we proberen geduld te hebben. We hopen dat alles goedkomt en dat we er snel in kunnen."