Fusie tussen Oostkapelle en Domburg eindelijk rond: vanaf 1 juli SVOD'22

De fusie tussen de voetbalverenigingen van Oostkapelle en Domburg is eindelijk rond. Vanaf 1 juli gaan de clubs verder onder de naam SVOD'22, wat staat voor Sport Vereniging Oostkapelle Domburg. Beide verenigingen waren al sinds 2016 in gesprek over de fusie. De teams van beide verenigingen speelde de afgelopen jaren al samen onder de naam Oostkapelle/Domburg.
Oostkapelle
Spelers van Oostkapelle bedanken de supporters © Evalien Gabrielse
"Het heeft natuurlijk veel te lang geduurd, maar ik ben blij dat het nu rond is", zegt voorzitter Ad Coppoolse van Oostkapelle, die woordvoerder is over de beklonken fusie. De afgelopen jaren speelden de jeugd en de lagere seniorenelftallen van de clubs, zowel in Oostkapelle als in Domburg. Dat zal de komende tijd nog zo blijven, maar Coppoolse verwacht dat SVOD'22 binnen twee jaar alleen nog in Oostkapelle speelt.

Ruime meerderheid

In het begin van het fusietraject praatte ook sportvereniging DOK uit Oostkapelle mee, maar toen een samenwerking met die club erbij onmogelijk bleek, gingen de voetbalclubs samen verder. Woensdagavond stemden de leden op twee tegelijk belegde ledenvergaderingen in grote meerderheid in. Bij Oostkapelle waren 216 stemmen voor, 19 stemmen tegen en vijf ongeldige stemmen. In Domburg waren er 75 stemmen voor en geen enkele tegen.

Clubkleuren en logo

In een enquête onder de leden zal later worden bepaald wat de clubkleuren en het logo van SVOD'22 gaan worden. Marcel Vermue van Domburg wordt voorgedragen als nieuwe voorzitter. Vermue is nu al voorzitter van de jeugdafdeling van beide clubs.

Het eerste elftal van Oostkapelle/Domburg speelt momenteel in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal en is daar koploper. De club heeft dus nog een goede kans om te promoveren naar de 1e klasse.