Uitslagen amateurvoetbal donderdag 12 mei

Terneuzen was deze doordeweekse inhaalronde in de 3e klasse A veel te sterk voor Clinge, en Philippine trok in blessuretijd alsnog de overwinning over de streep. Een klasse lager bleef koploper Hontenisse op titelkoers en scoorde een speler van Sluis vier keer. Dit zijn de uitslagen van het amateurvoetbal van donderdag 12 mei.
Voetbal Clinge Terneuzen
Uitslagen amateurvoetbal donderdag 12 mei © Harry Brouns

3e klasse A

Clinge had op eigen veld weinig in te brengen tegen Terneuzen. Via Jeremie Noa en Ayden Davies leidde de ploeg van trainer Hubert van den Hemel na twintig minuten al met 0-2. Vlak na rust tekende Bart van Hanegem voor de derde Terneuzense goal en invaller Sinan Coban verzorgde vlak voor tijd het slotakkoord: 0-4. Terneuzen stijgt naar de derde plek en door de verrassende nederlaag van Victoria'03 hebben de Zeeuws-Vlamingen zelfs de koploper nog in het vizier.
Voor Philippine was Jos Westerhout in de eerste helft tegen DSE de grote man. Met twee treffers zette de spits de ruststand op 2-0. Tien minuten na rust bracht DSE de spanning terug in de wedstrijd en een kwartier voor tijd kwamen de Brabanders langszij. 2-2 leek de uitslag te worden, maar diep in blessuretijd bezorgde Tiamo Roose met twee doelpunten Philippine alsnog de zege en drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.
De wedstrijd tussen HVV'24 en STEEN werd op verzoek van beide clubs verplaatst naar donderdag 26 mei. Dit vanwege de uitvaart van HVV'24-speler en zoon van de hoofdtrainer van STEEN Dion van Vlierberghe, afgelopen woensdag. Van Vlierberghe kwam begin deze maand om het leven bij een auto-ongeluk.

4e klasse A

Koploper Hontenisse had een uitstekende start tegen Hulsterloo. Vrijwel direct na de aftrap maakte Kris van Meele de 0-1. Tien minuten voor tijd leek diezelfde Van Meele de wedstrijd te beslissen, maar via Willem Cleys werd het twee minuten later 1-2. Hulsterloo kreeg nog kansen op de gelijkmaker, maar Hontenisse hield stand.
Ook achtervolger RIA Westdorpe won. Op het terrein van FC Axel werd het dankzij twee treffers van Adel Majid Chidni 2-0 tegen Oostburg. Het gat tussen Hontenisse en RIA blijft daardoor acht punten, met nog vier wedstrijden te gaan.
Hekkensluiter Hoofdplaat leed opnieuw een ruime nederlaag. Dit keer was Sluis met 1-6 veel te sterk. Lodewijk van Keeken was met vier treffers de grote man aan de kant van de bezoekers.
Ook Groede, Vogelwaarde en Breskens boekten ruime zeges. Groede leidde bij rust tegen Corn Boys al met 4-0 en maakte er na rust nog eentje. Ciske Menue scoorde twee keer. Vogelwaarde was met 4-0 te sterk voor Graauw. Nieck Elderson zette zijn ploeg met twee treffers op het goede spoor. Breskens klopte Koewacht met dezelfde cijfers en dat had het grotendeels te danken aan Nouredinne Zaha. Die maakte in de eerste helft een zuivere hattrick.

1e klasse D vrouwen

Eén inhaalduel in de 1e klasse D voor vrouwen en die bracht slecht nieuws mee voor de dames van Hontenisse. NSVV Kunde pakte drie punten en vergrootte daarmee de achterstand van Hontenisse op het Nijmeegse team.