Zomers weer in aantocht, maar later ook kans op (onweers)buien

De komende dagen gaan de temperaturen omhoog, op sommige plekken in Zeeland mogelijk tot 27 graden. Dat is de verwachting van weerman Jules Geirnaerdt. Maar of je ook hele dagen zon ziet, is nog de vraag. Er is ook kans op regen- of onweersbuien.
Zonnig weer op komst
Zonnig weer op komst © Annuska Barentsen
Vandaag zullen we het even met iets minder zon moeten doen: er is vrij veel bewolking en de zon zal niet altijd doorbreken. Wel blijft het droog. We krijgen te maken met een vrij krachtige wind die vanmiddag en vanavond afneemt. Het wordt 16 graden aan zee. Op ander plekken wat warmer: tot 20 graden.

Weekend aangenamer

In het weekend wordt het nog aangenamer: zaterdag staat er minder wind, wordt het zonnig en komt de temperatuur uit op 19 graden aan zee. In het zuidoosten van Zeeuws-Vlaanderen kan de 22 graden worden aangetikt.
Dat is nog maar de opmaat naar nóg warmer weer. Zondag wordt het ook zonnig met temperaturen van 21 tot 24 graden. "Genoeg redenen om plannen te maken", aldus de weerman.
De dagen na het weekend loopt de temperatuur nog verder op. Maandag wordt het 24 graden, maar is er ook kans op een regen- of onweersbui. Mogelijk kan het daarna nog warmer worden: op sommige plekken 27 graden. Maar dan is er nog steeds wel kans op onweer.