Weer onrust bij voetbalclub Hoek: trainers Staelens en Demanet per direct weg

Trainer Lorenzo Staelens en zijn assistent Gaby Demanet zijn per direct opgestapt bij Hoek. Volgens voorzitter Ad van Langevelde hadden beide trainers gisteravond een aanvaring met de spelersgroep die uit de hand liep. "Toen zijn ze allebei de auto ingestapt en vertrokken", zegt Van Langevelde.
Lorenzo Staelens heeft na vijf wedstrijden nog niet verloren als Hoek-trainer
Lorenzo Staelens is per direct opgestapt bij Hoek © Orange Pictures
Van Langevelde had donderdagmiddag een gesprek met beide trainers over een contractverlenging. "Dat was een goed gesprek", blikt Van Langevelde terug. "Gisteravond waren ze ook gewoon bij de training, maar toen was er een aanvaring tussen de trainers en enkele spelers, waar ook iemand van de technische commissie bij kwam. Dat is uit de hand gelopen en toen zijn Lorenzo Staelens en Gaby Demanet samen vertrokken."

Onenigheid

Er was de laatste tijd al wat onenigheid tussen Hoek en Staelens, omdat hij ondanks goede prestaties nog geen contractverlenging aangeboden had gekregen. Hij voelde zich aan het lijntje gehouden. Toen Staelens in december werd aangesteld bij Hoek dreigde een kleurloos seizoen en stond de club in de degradatiezone van de Derde Divisie. Onder zijn leiding haalde de club 34 punten in zeventien wedstrijden en heeft het zelfs nog een kleine kans op promotie. Toch kwam het niet tot een contractverlenging voor Staelens en zijn assistent Demanet.

Gesprek met opvolger

Hoek-voorzitter Ad van Langevelde heeft vandaag al een gesprek met een mogelijke opvolger voor Staelens. "We moeten door, want het seizoen loopt nog." Morgen speelt Hoek in Amsterdam tegen de amateurs van Ajax. Dan zal teammanager Danny de Vrieze in overleg met de spelers de opstelling bepalen en op de bank zitten.
Lorenzo Staelens was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar op zijn besluit op te stappen.