Faillissementen: daar doen we in Zeeland bijna niet aan

In de eerste vier maanden van het jaar zijn slechts twee Zeeuwse bedrijven failliet verklaard. Eén Zeeuws bedrijf is in april failliet gegaan, het andere in maart. In de eerste twee maanden van het jaar werd er zelfs geen enkel faillissement in de provincie geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.
Leegverkoop bij een winkel in coronatijd
Leegverkoop bij een winkel in coronatijd © ANP
Ook vorig jaar gingen er in Zeeland maar weinig bedrijven bankroet. Toen werden uiteindelijk 31 bedrijven failliet verklaard door de rechtbank, het laagste aantal in jaren. Dat historisch lage aantal was mede te danken aan corona: het ging dan wel slechter met bedrijven, maar door steunmaatregelen van de overheid konden zaken toch overeind blijven.

Dip in november

Eind vorig jaar leek het er op dat het aantal bedrijven dat het hoofd niet meer boven water weet te houden weer aan het stijgen was. In november 2021 gingen negen Zeeuwse bedrijven failliet, maar dat bleek een korte dip. Ook landelijk is er een historisch laag aantal bedrijven failliet gegaan. Vorige maand waren dat er 109, het laagste aantal sinds het begin van de metingen in 1981, meldt het CBS.