Aldi-duif mag in alle rust jongen grootbrengen, sloop kunstwerk twee weken uitgesteld

De duif die zich op de muur van de oude Aldi-supermarkt in Vlissingen genesteld heeft, mag daar rustig blijven zitten tot alle jonge duiven het ouderlijk nest hebben verlaten. De sloop van de muur wordt zeker twee weken uitgesteld, laat Aannemingsmaatschappij van Gelder uit Zierikzee weten.
Aldi-duif mag in alle rust jongen grootbrengen
De muur zou eigenlijk afgelopen woensdag al tegen de vlakte gaan, maar toen werd het nest van de duif ontdekt. Omdat sommige duiven tot een bedreigde diersoort horen, werden de sloopwerkzaamheden uit voorzorg meteen gestopt. "Omdat we de natuur zijn gang willen laten gaan, hebben we nu besloten de sloop helemaal op te schorten totdat alle duiven zijn uitgevlogen", vertelt regiomanager Bas van der Drift. "De schatting is dat dit ongeveer twee weken duurt, omdat de jongen nu een dag of zes oud zijn."
Eerder deze week was de regiomanager nog bang dat het laten staan van de muur gevaarlijk zou kunnen zijn, maar dat blijkt niet het geval. "Experts hebben naar de muur gekeken en de inschatting gemaakt dat het, zeker gezien het huidige seizoen, geen gevaar oplevert", aldus Van der Drift. "We wachten rustig af en maken er natuurlijk wel een feestelijk momentje van als de muur wel gesloopt kan worden."