Topsprinters en Zeeuwen starten in ZLM Tour

De organisatie van de ZLM Tour heeft de voorlopige deelnemerslijst bekendgemaakt. Als vanouds staan er diverse topsprinters aan het vertrek. Elia Viviani, John Degenkolb en het jonge Nederlandse talent Olav Kooij staan op de voorlopige lijst. Ook de Zeeuwse tweeling Mick en Tim van Dijke zal namens Jumbo-Visma aan de start staan.
wielrennen zlm tour mike teunisse
Mike Teunisse (m) is de laatste winnaar van de ZLM Tour in 2019 © Orange Pictures
De ZLM Tour wordt van 8 tot en met 12 juni verreden. Twee van de vijf etappes worden in Zeeland afgewerkt. De eerste etappe (op 8 juni) wordt in en rond Kapelle verreden. Etappe nummer twee start in Veere en eindigt in Goes. Omroep Zeeland zendt de Zeeuwse etappes live uit op televisie. De andere drie etappes van de ZLM Tour worden in Noord-Brabant en Limburg verreden.

17 ploegen, maar er komen er nog meer bij

Inmiddels heeft de organisatie zeventien ploegen vastgelegd. Er komt er nog een bij. Onder meer het eerder genoemde Jumbo-Visma, Ineos-Grenadiers (van Viviani) en Team DSM staan aan de start. Ook komt er een Nederlandse selectie aan het vertrek, met bekende renners uit de World Tour. Voor die ploeg starten onder meer Sebastian Langeveld en Niki Terpstra.
Er komen nog meer Zeeuwen aan de start. Namens Metec doet Thijs de Lange uit Kattendijke mee. Wesley Mol uit Kapelle rijdt in de kleuren van Bike Aid de ZLM Tour. Mogelijk komt er nog een vijfde Zeeuw aan de start. Timo de Jong (VolkerWessels) is reserve voor de wedstrijd.