Teammanager Danny de Vrieze nu interim-trainer bij Hoek: 'De spelers willen iets rechtzetten'

Na de turbulente laatste 24 uur bij Hoek, waarin trainer Lorenzo Staelens en zijn assistent Gaby Demanet opstapten, wacht morgen alweer de volgende competitiewedstrijd. Hoek speelt in Amsterdam tegen de amateurs van Ajax en bij die wedstrijd zal teammanager Danny de Vrieze als interim-trainer fungeren. Volgens De Vrieze zijn de spelers van Hoek gebrand op een goed resultaat. "Ze willen iets rechtzetten."
Danny de Vrieze
Teammanager Danny de Vrieze fungeert zaterdag als interim-trainer van Hoek © Orange Pictures
Het liep donderdagavond hoog op tussen het trainersduo en enkele spelers van Hoek, waarna Staelens en Demanet besloten te vertrekken. Later op de avond riep teammanager De Vrieze de spelers bij elkaar. "We hebben besproken hoe we verder zouden gaan, ook richting de wedstrijd tegen Ajax. Er moet voor die wedstrijd een trainer op het wedstrijdformulier staan, dus dat zal ik zijn. Maar ik doe het samen met de spelers en heb hen ook gevraagd of ze het op deze manier zagen zitten. Anders was ik er niet aan begonnen. Vooral ervaren jongens als Istvan Bakx, Rik Impens en Gertjan Martens hebben een belangrijke stem", zegt De Vrieze.

Eergevoel

De gelegenheidstrainer denkt dat er zaterdag in Amsterdam een gemotiveerd Hoek aan de aftrap zal staan. "Na de wanprestatie van afgelopen zaterdag tegen Sportlust'46 hebben die jongens wel genoeg eergevoel om dat recht te willen zetten. En na gisteravond misschien nog wel extra. We hebben de tactiek en de opstelling al doorgenomen, dus dat is ook duidelijk. Verder is het zo dat we niks meer te verliezen hebben. We kunnen gewoon lekker gaan voetballen", aldus De Vrieze.
De wedstrijd Ajax-Hoek begint zaterdag om 14.30 uur en is te volgen via Twitter @omroepzldsport en Teletekst.