Scouts Linde en Nora ontmoeten Máxima: 'Ik vond het wel heel spannend'

Zeeuwse waterscouts uit Yerseke en Terneuzen hebben vanmiddag Máxima ontmoet in Zeewolde. De koningin was in Flevoland voor een werkbezoek die in het teken stond van projecten op het gebied van duurzaamheid. Linde van Scouting Doormangroep uit Terneuzen en Nora van de Boudewijngroep uit Yerseke mochten Máxima uitleggen over de opruimprojecten die de groepen uitvoeren.
Máxima ontmoet Zeeuwse waterscouts in Zeewolde
"Ik vond het wel erg spannend," vertelt Nora Wisse. "Maar toen ze er eenmaal was niet meer." De twee scouts vertelden Koningin Máxima over de projecten die ze organiseren met hun scoutinggroep. Nora liet onder andere een proefje zien waarbij plastic blijft drijven.

'Ze vond het mooi om te horen'

Linde Dieleman uit Terneuzen legde aan de koningin uit over de samenwerking tussen wetenschappers en scouts. "We doen bijvoorbeeld sleepnetten aan onze boten om te helpen tegen de plastic soep." Volgens de twee scouts vond koningin de initiatieven mooi om te horen.
Op het Scoutinglandgoed in Zeewolde waren vandaag scoutinggroepen uit heel Nederland aanwezig. Koningin Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland.
Maxima Scouting
Scout Linde uit Terneuzen samen met Máxima © Omroep Flevoland
Maxima bij de scouts uit Zeeland
Maxima bij de scouts uit Zeeland © NIOZ