Glansrol voor El Hattach bij afscheid Bouzambou

Groene Ster Vlissingen heeft clubicoon Hoessein Bouzambou een waardig afscheid gegeven door de laatste wedstrijd van het seizoen in de Eredivisie met 7-5 te winnen van Tigers Roermond. Khalid El Hattach eiste met vier goals een glansrol op en ook Bouzambou zelf deed een duit in het zakje door de laatste goal van de avond te scoren.
Afscheid Hoessein Bouzambou
Hoessein Bouzambou wordt gejonast © Paul ten Hacken
Groene Ster wist voor de wedstrijd al dat de wedstrijd tegen Tigers Roermond alleen nog voor de statistieken zou zijn en dus kon er vrijuit gespeeld worden. Toch was de start van de thuisploeg slecht, want na 9 minuten stond het al 0-2 voor de ploeg van oud-Groene Ster trainer Hicham Benhammou. Ook bij rust keer Groene Ster nog tegen een achterstand aan. Ondanks goals van Khalid El Hattach en Imad Azzanagui stond het 2-4.
Khalid El Hattach
Khalid El Hattach juicht na één van zijn doelpunten tegen Tigers Roermond © Paul ten Hacken

Vier goals El Hattach

Na rust wist Groene Ster de wedstrijd die in het teken stond van het afscheid van Bouzambou toch nog om te draaien. Azzanagui scoorde de aansluitingstreffer en daarna bracht El Hattach met twee goals in vier minuten Groene Ster op voorsprong: 5-4. Tigers Roermond scoorde vervolgens de gelijkmaker, maar met zijn vierde van de avond zorgde El Hattach voor 6-5.
Hoessein Bouzambou scoorde bij zijn afscheid de zevende treffer van Groene Ster tegen Tigers Roermond © Paul ten Hacken
De wedstrijd werd vervolgens door Bouzambou zelf beslist. Uitgerekend de man die stopt als zaalvoetballer scoorde de 7-5 en zorgde er zo voor dat Groene Ster het seizoen afsloot met een overwinning. Voor Bouzambou was het dus zijn allerlaatste wedstrijd voor Groene Ster Vlissingen. De mede-oprichter en clubicoon werd na de wedstrijd op de schouders genomen.