Hoek na roerige week ten onder in Amsterdam

Net na het vertrek van trainer Lorenzo Staelens en assistent Gaby Demanet heeft Hoek meer klappen te verwerken gekregen. Op bezoek bij laagvlieger Ajax werd onder toeziend oog van teammanager en gelegenheidstrainer Danny de Vrieze met 3-0 verloren.
voetbal Hoek Alexander Embrechts
Alexander Embrechts van Hoek (archieffoto) © Orange Pictures
Als De Vrieze een strijdplan had gemaakt, dan moest dat na twee minuten al weer de prullenbak in. Rechtsback Seppe Vereecke maakte een sliding en kwam daarbij verkeerd terecht, hij leek zijn knie te verdraaien en verliet hinkend het veld. Jair Oosterlen verving de Belg. Hierna kwam de wedstrijd moeizaam op gang. In de eerste twintig minuten was de thuisploeg sterker, maar werden er amper kansen gecreëerd. Na een half uur kreeg Hoek, tegen de verhouding in, de eerste grote kans. Een corner van Istvan Bakx werd door Mohammad Jabar Zada op de slof genomen, maar hij zag zijn inzet van de lijn gered.

Commotie om penalty

Een ruime vijf minuten later opende Ajax de score. Giovanni Delannoy maakte hands in het strafschopgebied en de hieropvolgende penalty werd door Carlos Opoku binnengeschoten. Nog geen minuut later leek zich een identieke situatie voor te doen aan de overzijde van het veld. Ook hier wees scheidsrechter Serik naar de stip, maar na overleg met zijn assistent draaide hij die beslissing onder veel commotie terug en werd de bal buiten de zestien gelegd.
Tien minuten na rust scoorde Opoku zijn tweede. De centrale verdediger kwam mee naar voren bij een vrije trap en kopte de bal met een boogje over doelman Jordi De Jonghe. Na een uur spelen bracht De Vrieze aanvaller Erwin Franse in. Die leek na vijf minuten al de aansluitingtreffer te maken, maar bleek in buitenspelpositie te hebben gestaan. Zijn treffer werd dus afgekeurd.

Inschattingsfout

Hoek bleef strijden en kansen zoeken. Een voorzet van Franse scheerde vlak voorlangs Bakx en Jahrdell Constansia, die beiden centimeters te kort kwamen om de bal binnen te werken. Vlak voor tijd kreeg Hoek het deksel definitief op de neus; Jip Bartels profiteerde van een inschattingsfout van De Jonghe en kon in een leeg doel binnentikken.
Hoek blijft ondanks de nederlaag in de race voor de vierde plek, maar ziet Barendrecht en DVS'33 passeren in de stand. De Zeeuws-Vlamingen staan nu zevende. Barendrecht staat vierde met 47 punten, DVS'33, Excelsior'31 en Hoek hebben één punt minder.

1-0 Carlos Opoku (37/pen)
2-0 Carlos Opoku (55)
3-0 Jip Bartels (86)