Kloetinge kan kampioenschap nauwelijks nog ontgaan na zege op SHO

De kans dat Kloetinge volgend seizoen in de Hoofdklasse speelt is na vanmiddag bijna honderd procent. De ploeg van trainer Marcel Lourens won vanmiddag met 3-0 van SHO en heeft nu acht punten voorsprong op de concurrentie met nog drie wedstrijden te spelen. Aanstaande vrijdagavond kan de titel in de derby tegen Terneuzense Boys binnen worden gesleept.
Kloetinge af en toe slordig maar wint makkelijke wedstrijd
Kloetinge boekte een eenvoudige zege op SHO, al deden de bezoekers er alles om tegenstand te bieden en lukte dat zo nu en dan heel aardig. De eerste kans van de wedstrijd was ook voor de bezoekers, maar toch kwam Kloetinge binnen een kwartier op voorsprong. Thomas de Rijke kopte knap raak uit een hoekschop. Na die openingstreffer golfde het spel flink op en neer voor rust. Keeper Mitchell Braafhart van Kloetinge moest een aantal keer ingrijpen. Kloetinge was met name via topscorer Dano Lourens dicht bij 2-0 en zag na een klein halfuur spelen dat doelpuntenmaker De Rijke het veld moest verlaten na een aantal overtredingen op hem. Hij werd vervangen door Kyle Doesburg. Ruststand: 1-0.
Valentijn van Keulen
Valentijn van Keulen in actie tegen SHO © Ron Quinten
In de beginfase van de tweede helft verdubbelde Kloetinge de score via Tim de Winter. Hij krulde de bal vanaf de rand van de zestien mooi binnen na voorbereidend werk van Jefry Dijkstra. Een kwartier voor tijd bepaalde Valentijn van Keulen, opnieuw op aangeven van Dijkstra, de eindstand op 3-0.

Derby op vrijdagavond?

Door een gelijkspel van Nieuwenhoorn tegen Papendrecht is de voorsprong van Kloetinge op de concurrentie nu acht punten. Komende vrijdagavond staat die wedstrijd gepland. Dat was gedaan om meer publiek te trekken, maar nu Kloetingekampioen kan worden, wil het toch spelen. Er wordt bekeken of de wedstrijd nog verzet kan worden. Als het in die wedstrijd niet lukt om de titel binnen te slepen, heeft Kloetinge nog twee wedstrijden om dat alsnog te doen.
Na het eerste doelpunt was de wedstrijd al gespeeld

Scoreverloop

1-0 Thomas de Rijke (12)
2-0 Tim de Winter (53)
3-0 Valentijn van Keulen (74)

Opstelling Kloetinge

Mitchell Braafhart, Klaas van Hecke, Roy Mulder, Jeroen de Jonge (Aidan Milot/81), Jeremy Hubregtse (Marijn Wijkhuijs/46), Tim de Winter, Valentijn van Keulen (Anselmo Olivier/81)), Reguillo Vandepitte, Jefry Dijkstra, Dano Lourens, Thomas de Rijke (Kyle Doesburg/26)