Goedemorgen! Wandelen om gezonder te worden, overval en bankjes

Goedemorgen, staat je zonnebrand al klaar? We kunnen vandaag weer een warme dag verwachten met temperaturen tot 24 graden. Maar het warme weer is niet het enige dat vandaag op het programma staat. Hier lees je wat je vandaag niet mag missen.
Zeeuwse Leefstijlroute
Afbeelding ter illustratie © Omroep Zeeland
In de gemeente Tholen komen deze en volgende maand op meerdere plekken in totaal 20 extra bankjes. Het eerste bankje wordt vandaag geplaatst in de Margrietlaan in Scherpenisse. De plekken waar de bankjes moeten komen, zijn bepaald door lokale ondernemers die een training 'gastheerschap' hebben gevolgd. En dat was niet alleen in een zaaltje overleggen, maar de deelnemers moesten ook zelf de ommetjes lopen.

Wandelen

Twintig weken lang wandelen ruim 30 inwoners van de gemeente Goes elke week een keer samen. Om bijvoorbeeld af te vallen, een hoge bloeddruk tegen te gaan of om het hoofd leeg te maken, De wandelweken zijn onderdeel van de Zeeuwse Leefstijlroute, een programma om gezonder te worden en te blijven. Ook in andere Zeeuwse gemeenten, waaronder Vlissingen, Veere en Kapelle zijn er soortgelijke leefstijlprogramma's.

Poging tot overval

Een 24-jarige Vlissinger is aangehouden in Goes omdat hij probeerde een horecabedrijf aan de Wijngaardstaat te overvallen. Hij ging ervandoor zonder buit. De man liep aan het eind van zondagochtend de zaak binnen en eiste geld. Het was voor de medewerker die aanwezig was niet duidelijk of de overvaller een wapen bij zich had. Toen een tweede medewerker te hulp schoot, nam de man de benen zonder buit. Agenten hielden de man even later aan in de Van der Spiegelstraat. De medewerkers herkenden hem. De man zit vast en wordt verhoord.
adrz ziekenhuis goes
Het Adrz in Goes © Omroep Zeeland
Ziekenhuis ADRZ met locaties in Goes en Vlissingen heeft afgelopen jaar 7,4 miljoen euro winst gemaakt. Dat positieve resultaat heeft het ziekenhuis grotendeels te danken aan de grote hoeveelheid covid-tests die zijn uitgevoerd.
Dat blijkt uit het jaarverslag. Het ADRZ had het zwaar in 2021. "Zonder inzet van het laboratorium ten behoeve van COVID-testen was het resultaat over 2021 sterk onder de reguliere norm gekomen", staat in het jaarverslag. Het ziekenhuis heeft 231.887 covid-tests uitgevoerd.
Kuiken geniet van de dag
Kuiken geniet van de dag © Arjan van Lomwel, Goes

Het weer

Deze maandag begint overwegend bewolkt en plaatselijk valt er vanochtend wat regen. Het is eerst zacht met 16 tot 20 graden en een zwakke tot
matige zuidoostenwind. Vanmiddag waait de wind uit zuid tot zuidwest en neemt de windkracht toe naar 4 tot 5, aan zee soms windkracht 6. Landinwaarts is dan nog kans op een bui, verder zijn er opklaringen en wolkenvelden. Het wordt zo'n 20 tot 24 graden, later is het door de
zuidwestenwind wat koeler. Morgen is het vrij zonnig en wordt het 22 tot 26 graden.