Van de Ven pakt koppositie terug in wereldkampioenschap motorcross

Nancy van de Ven heeft de koppositie in het wereldkampioenschap motorcross terug. De Vlissingse reed dit weekend op Sardinië de derde van zes wedstrijden in de strijd om de mondiale titel en herpakte zich zondag met winst in de tweede manche na problemen met de motor een dag eerder.
Van de Ven pakt koppositie terug in wereldkampioenschap motorcross
De eerste manche zaterdag begon Van de Ven op kop in Italië. "Maar de motor voelde de hele dag al niet goed", aldus de 24-jarige motorcrosser, die daarna inderdaad te maken kreeg met een haperende motor en dus terugzakte in de wedstrijd. Uiteindelijk sloot ze de eerste manche af op een zesde plaats, waardoor de schade in de stand enigszins beperkt bleef. "Ik was wel blij hoe ik hem nog heb uitgereden, ondanks het krachtsverlies van de motor."
Niet gedeerd door de materiaalpech reed Van de Ven zondag een foutloze race. "Ik had net als zaterdag een kopstart, maar nu hield de motor zich goed en ben ik niet meer in de problemen gekomen", aldus Van de Ven. Met 131 punten is de Vlissingse de nieuwe leider in het wereldklassement, gevolgd door landgenotes Lynn Valk (119) en Shana van der Vlist (115).
Nancy van de Ven
Nancy van de Ven op haar motor - archieffoto © Orange Pictures

Stuivertje wisselen

De wedstrijd op het Italiaanse Sardinië was de derde wedstrijd van dit motorcrosseizoen. Begin april raakte Van de Ven de leiding in het klassement na een harde val juist kwijt aan concurrente Valk, die toen lijstaanvoerster werd.
Van de Ven reist met een tevreden gevoel terug naar Vlissingen na het tumultueus verlopen raceweekend. "Dit geeft zeker vertrouwen voor de komende GP in Spanje, over twee weken."