Titelkoorts, degradatiestress en motorcross in Omroep Zeeland Sport

In een nieuwe aflevering van Omroep Zeeland Sport volop aandacht voor de naderende ontknoping in twee voetbalcompetities. Ook is te zien hoe motorcrosser Nancy van de Ven uit Vlissingen weer de leiding heeft overgenomen in het klassement van het wereldkampioenschap. Voor de rugbyers van Oemoemenoe uit Middelburg is degradatie uit de Ereklasse een feit.
Deze week in een nieuwe Omroep Zeeland Sport
De kans dat voetbalclubs GOES en Kloetinge volgend seizoen op hetzelfde niveau, de Hoofdklasse, spelen wordt met de week groter. Kloetinge kan de titel in de 1e klasse B na een 3-0 overwinning op SHO haast niet meer ontgaan.
Twee niveaus hoger, in de Derde Divisie, waart het degradatiespook nog steeds rond op sportpark Het Schenge, ondanks een cruciale zege van hekkensluiter GOES op ODIN'59. Een hoofdrol was er voor middenvelder Gianni Tiebosch, die een rode kaart kreeg, maar ook scoorde.

Rugby en motorcross

De rugbyers van Oemoemenoe verloren zaterdag met 60-7 van Ascrum uit Amsterdam, waardoor de reeds officieuze degradatie uit de Ereklasse officieel werd. Daarmee verdwijnt de formatie uit Middelburg na negen jaar van het hoogste niveau van Nederland.
Motorcrosser Van de Ven kende een goed derde weekend in de strijd om de wereldtitel, hoewel het er daar aanvankelijk niet naar uitzag. De 24-jarige Vlissingse had zaterdag problemen met haar motor, maar won zondag de tweede manche, waardoor ze opnieuw aan de leiding gaat in het klassement.
Omroep Zeeland Sport is iedere zondag vanaf 18.10 uur op TV te zien. De uitzending wordt ieder half uur herhaald.