Adrz maakt ruim zeven miljoen euro winst dankzij covid-testen

Ziekenhuis Adrz met locaties in Goes en Vlissingen heeft afgelopen jaar 7,4 miljoen euro winst gemaakt. Dat positieve resultaat heeft het ziekenhuis grotendeels te danken aan de grote hoeveelheid covid-tests die zijn uitgevoerd.
adrz ziekenhuis goes
Adrz in Goes © Omroep Zeeland
Dat blijkt uit het jaarverslag. Het Adrz had het zwaar in 2021. "Zonder inzet van het laboratorium ten behoeve van covid-testen was het resultaat over 2021 sterk onder de reguliere norm gekomen", staat in het jaarverslag. Het ziekenhuis heeft 231.887 covid-tests uitgevoerd.

Ziekteverzuim

Vorig jaar had het ziekenhuis het nog zwaarder dan een jaar eerder. Het ziekteverzuim was hoger dan anders, met name op de intensive care en de verpleegafdelingen. De financiële situatie was lang onzeker omdat de compensatieregeling vanuit het Rijk pas na de zomer duidelijk werd.
Ook 2022 is 'zorgwekkend' begonnen, volgens het ziekenhuis. In opdracht van het ministerie werd opnieuw veel zorg uitgesteld. Maar het ziekenhuis verwacht het komende jaar weer een positief resultaat te halen, dankzij de testen in het lab en de reguliere zorg.