Uitslagen amateurvoetbal zondag 15 mei

In de 4e klasse A moet het kampioensfeest van Hontenisse worden uitgesteld na puntenverlies in de derby tegen Vogelwaarde. Een klasse hoger waren Terneuzen en HVV'24 op schot. Alle uitslagen van het Zeeuwse amateurvoetbal lees je hier in vogelvlucht.
uitslagen 155
Jeremie Noa van Terneuzen legt aan voor een schot © Harry Brouns

3e klasse A

Een doelpuntrijke middag in de 3e klasse A. Nummer drie Terneuzen won met 6-0 van UVV'40, Bart van Hanegem scoorde een hattrick. Terneuzen blijft derde in de stand, op zes punten van koploper Victoria'03.
Identieke cijfers voor HVV'24 tegen Philippine. Hier was Jasper Sponselee drie keer trefzeker, waardoor de ploeg nu vierde staat. De achterstand op Victoria'03 bedraagt negen punten, maar de Hulstenaren hebben nog twee wedstrijden tegoed en doen dus nog volop mee in de titelstrijd.
STEEN doet goede zaken in de strijd tegen degradatie. De ploeg van Marco van Vlierberghe boekte een 2-0 zege, dankzij goals van Ricardo van Trappen en Michiel Standaert en neemt zo verder afstand van VVR en Sprundel op de ranglijst.

4e klasse A

De champagne moet bij Hontenisse nog minstens een week in de koelkast. In de derby tegen Vogelwaarde speelde de koploper met 2-2 gelijk, waardoor de titel nog niet binnen is voor de ploeg van Veli Eryürük.
RIA Westdorpe werd tegen Koewacht wederom aan de hand genomen door topschutter Tolunay Sahin. Sahin scoorde er vier en zo verkleint RIA, dat met 3-5 won, het gat naar Hontenisse naar zes punten.
IJzendijke had geen moeite met Corn Boys. Bij rust stond het al 0-2. In de tweede helft liepen de bezoekers uit naar een zeer ruime overwinning. Teun van de Sande was op schot, net als Sahin was hij vier keer trefzeker.

1e klasse D vrouwen

Ook de vrouwen van Hontenisse kunnen vandaag nog geen feestvieren. Bij OVV'67 uit Oosteind werd met 5-2 verloren. Wel ziet het degradatieconcurrenten FC Kunde en Eldenia ook verliezen en blijft verdere averij dus uit.