Ouwekerk: ze missen 'r' iets

Wie Ouwerkerk via de Haneweg binnenrijdt, heeft het misschien al gezien. Aan de linkerkant staat een nieuw bord dat de bebouwde kom aangeeft. Alleen heeft iemand 'r' iets over het hoofd gezien. Er staat namelijk Ouwekerk en niet Ouwerkerk.
Ouwerkerk krijgt nieuwe borden, maar 'r' klopt iets niet
Edwin Vrijland woont in Ouwerkerk en zag afgelopen weekend de fout staan. Hij reed er in de auto samen met zijn vrouw voorbij toen ze het dachten te zien. "We remden meteen en zijn een stukje achteruit gereden om te kijken." Toen zagen ze de missende letter. Vrijland nam een foto en tipte ook de redactie van Omroep Zeeland. De spelfout noemt hij 'hilarisch, maar ook wel een beetje vreemd'.
Inmiddels is het grootste deel van het dorp op de hoogte. Leanne Vermeer van de dorpsraad werd al door haar dochter gevraagd om de hond via een andere route uit te laten zodat ze naar het bord konden kijken.

Vervangen en gauw!

Andere voorbijgangers viel het ook op. "De R mist, dat is niet goed Ouwekerk, natuurlijk niet!", zegt een vrouw die met de auto het dorp in komt rijden. "Dat kan niet blijven hangen, dat moeten ze vervangen en zo gauw mogelijk!." Een man die met zijn scooter via deze weg het dorp verlaat ziet de spelfout ook: "Ik vind het wel een beetje dom."
Edwin Vrijland uit Ouwerkerk zag het nieuwe bord, maakte deze foto en tipte Omroep Zeeland
Edwin Vrijland uit Ouwerkerk zag het nieuwe bord, maakte deze foto en tipte Omroep Zeeland © Edwin Vrijland
Wethouder Ankie Smit van de gemeente Schouwen-Duiveland laat weten dat het om een productiefout gaat. "Het is jammer. Kennelijk heeft de leverancier een typefout gemaakt. En wij hebben het niet gezien tijdens het ophangen. Die dingen gebeuren helaas."
De leverancier gaat een nieuw bord maken, dat zo snel mogelijk zal worden opgehangen.